Επί ποδός Γερμανία, Βρετανία, Πορτογαλία: Η Ευρώπη κάνει σχέδια για Grexit!

Σόιμπλε σε Γερμανούς βουλευτές: Προετοιμαζόμαστε – Κοέλιο: Η Πορτογαλία θα αντέξει

Επί ποδός Γερμανία, Βρετανία, Πορτογαλία: Η Ευρώπη κάνει σχέδια για Grexit!

Την ώρα που οι διαπραγματεύσεις μοιάζουν να αιωρούνται στο κενό και η ρήξη με τους δανειστές μοιάζει να είναι πιο κοντά από ποτέ, έντονη ανησυχία προκαλούν οι πληροφορίες ότι πολλές χώρες της Ευρώπης ετοιμάζονται να αντιμετωπίσουν ένα Grexit!

Σόιμπλε σε Γερμανούς βουλευτές: «Προετοιμαζόμαστε για Grexit»

Να μην προετοιμάζονται για συμφωνία με την Ελλάδα, κάλεσε τους Γερμανούς βουλευτές ο υπουργός Οικονομικών, Β. Σόιμπλε, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Bloomberg.

Το πρακτορείο επικαλείται δύο Γερμανούς βουλευτές, οι οποίοι αποκάλυψαν ότι ο Β. Σόιμπλε είπε στην επιτροπή οικονομικών του Κοινοβουλίου στο Βερολίνο, ότι η γερμανική κυβέρνηση καταρτίζει σχέδια έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση αποτυχίας επίτευξης συμφωνίας με την Ελλάδα μέχρι τις 30 Ιουνίου.

Μάλιστα σύμφωνα με το Reuters, ο κ. Σόιμπλε «τρέφει λίγες ελπίδες ότι θα επιτευχθεί μια συμφωνία με την Ελλάδα αύριο Πέμπτη, κατά τη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών των χωρών της Ευρωζώνης».

Επικαλούμενο, επίσης, Γερμανό βουλευτή τονίζει ότι ο Β. Σόιμπλε είπε πως «τίποτα δεν είναι έτοιμο για να καταλήξουμε σε μια απόφαση αύριο».

Προετοιμάζεται και η Βρετανία

Σχέδια αντιμετώπισης όμως μ��ας ελληνικής χρεοκοπίας καταρτίζει και η Μεγάλη Βρετανία, όπως αποκάλυψε ο εκπρόσωπος Τύπου του Βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον.

«Η Βρετανία έχει ξεκινήσει να επιταχύνει τις προετοιμασίες για μια πιθανή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ. Υπάρχει σοβαρός οικονομικός κίνδυνος από μια ελληνική χρεοκοπία» είπε, σύμφωνα με το Reuters.

Κοέλιο: Η Πορτογαλία είναι έτοιμη για μια ελληνική χρεοκοπία

Απόλυτα έτοιμη να αντιμετωπίσει μια ελληνική χρεοκοπία εμφανίζετ��ι και η Πορτογαλία, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της χώρας.

«Δεν θα πιαστούμε στον ύπνο. Εάν συμβεί κάτι, έχουμε τα αποθέματα για να αντιμετωπίσουμε τους όποιους σοβαρούς χρηματοοικονομικούς περιορισμούς που ίσως υπάρξουν στις διεθνείς αγορές» δήλωσε ο Πέδρο Πάσος Κοέλιο.

«Είμαστε έτοιμοι και αν συμβεί κάτι στην Ελλάδα, η Πορτογαλία δεν θα καταρρεύσει» ξεκαθάρισε ο Πορτογάλος πρωθυπουργός.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top