Πάντοαν (Ιταλός ΥΠΟΙΚ): Πλέον αντέχουμε ένα Grexit

Αισιοδοξία ότι θα επιτευχτεί συμφωνία

Αισιόδοξος ότι, σύντομα θα βρεθεί μία συμφωνία για να κρατηθεί η Ελλάδα στην ευρωζώνη, εμφανίστηκε ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών Πιέρ Κάρλο Πάντοαν, επισημαίνοντας πάντως πως ακόμη κι αν η χώρα έβγαινε από το ευρώ, το νομισματικό μπλοκ είναι τώρα σε πολύ καλύτερη θέση για να αντέξει τους κλυδωνισμούς.

«Εάν συνέβαινε ένα ατύχημα θα μπορούσαν να υπάρξουν κάποια ωστικά κύματα στο σύστημα, αλλά το σύστημα είναι πολύ πιο ισχυρό απ' ότι ήταν, όταν ξεκίνησαν όλα, το 2010 και το 2012» πρόσθεσε ο κ.Πάντοαν, σε συνέντευξή του στο τηλεοπτική δίκτυο CNBC.

Ο κ.Πάντοαν απέρριψε τους ισχυρισμούς ότι, η Ιταλία θα μπορούσε να είναι η επόμενη στη σειρά, εάν η Ελλάδα αποχωρούσε από την ευρωζώνη, τονίζοντας ότι τα σημάδια μίας αύξησης στα επιτόκια δεν είναι απειλητικά για το δημόσιο χρέος της Ιταλίας.

Σύμφωνα με Ιταλό υπουργό, η αύξηση των επιτοκίων θα πρέπει να θεωρηθεί ως μία "επιστροφή στην ομαλότητα" και είναι καλή για την ευρωπαϊκή και την παγκόσμια οικονομία σε μακροπρόθεσμη βάση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top