ΚΟΡΙΟΙ και ίχνη ΥΠΟΚΛΟΠΩΝ στις γειτονιές των κομμάτων

Τι κατέγραψε το υπερσύγχρονο Cryptophone 500

​Ίχνη υποκλοπών και επεμβάσεων σε κινητά τηλέφωνα σε περιοχές, όπου βρίσκονται γραφεία κομμάτων, καθώς και σε άλλα κεντρικά σημεία της Αθήνας, κατέγραψαν τις δύο τελευταίες εβδομάδες με ειδική συσκευή τα Νέα.

Ενδεικτικό είναι, ότι σύμφωνα με την εφημερίδα, τα περισσότερα «πολύ ύποπτα συμβάντα» καταγράφηκαν σε μικρή απόσταση από τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη Συγγρού, του ΣΥΡΙΖΑ στην Πλατεία Κουμουνδούρου και στην ευρύτερη περιοχή, όπου βρίσκονται τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στα Εξάρχεια και τη Σόλωνος.

Ρεκόρ πάντως στην καταγραφή ύποπτης δραστηριότητας για υποκλοπές, εντοπίζεται στο τρίγωνο, ανάμεσα στον Πύργο Αθηνών, στην αμερικανική πρεσβεία και στην οδό Παπαδιαμαντοπούλου.

Όπως αποκαλύπτουν τα Νέα, από τις 6 έως τις 18 Ιανουαρίου λαμβάνονταν μετρήσεις σε καθημερινή βάση και σε διαφορετικές ώρες της η��έρας στα οικοδομικά τετράγωνα γύρω από τα γραφεία των πολιτικών κομμάτων, αλλά και σε υπουργεία, όπως το Οικονομικών, καθώς και σε πρεσβείες.

Επίσης έγιναν μετρήσεις και σε περιοχές, όπου μένουν πολιτικοί αρχηγοί.

Συγκεκριμένα, διενεργήθηκαν 17.371 μετρήσεις και καταγράφηκαν 193 «πολύ ύποπτα» περιστατικά, 64 «υψηλής» διαβάθμισης, 78 «μέτριας» και 263 «χαμηλής».

Όσον αφορά την «πολύ ύποπτη» δραστηριότητα που καταγράφηκε σε περιοχές με εκλογικό ενδιαφέρον:

1. Καταγράφηκαν οχτώ επεισόδια σε απόσταση μερικών δεκάδων μέτρων από τα γραφεία της ΝΔ, από τα οποία τα τέσσερα συνέβησαν το μεσημέρι της 7ης Ιανουαρίου. Άλλα τρία σημειώθηκαν το μεσημέρι της 14ης Ιανουαρίου και ένα στις 18 Ιανουαρίου.
2. Στη�� Κουμουνδούρου, η συσκευή ανίχνευσε πέντε φορές πολύ ύποπτη δραστηριότητα, τις τέσσερις από τις οποίες σε απόσταση αναπνοής από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ. Οι δύο από αυτές μάλιστα καταγράφηκαν πριν παραχωρήσει ο Α. Τσίπρας τηλεοπτική συνέντευξη στις 12 Ιανουαρίου. Επίσης «πολύ ύποπτη» δραστηριότητα καταγράφηκε το μεσημέρι της 14ης Ιανουαρίου και το απόγευμα της 18ης. Στις 15 Ιανουαρίου μάλιστα υπήρξε ανάλογο περιστατικό σε απόσταση 300 μέτρων από τα γραφεία επί της Πειραιώς.
3. Όσον αφορά στο ΠΑΣΟΚ, καταγράφηκαν πέντε πολύ ύποπτα συμβάντα σε απόσταση τουλάχιστον ενός οικοδομικού τετραγώνου από τα γραφεία του κόμματος και όλα εντοπίζονται προς την πλευρά των Εξαρχείων.
4. Δύο πολύ ύποπτες δραστηριότητες καταγράφηκαν και σε μικρή απόσταση από τα γραφεία του Ποταμιού το απόγευμα της 11ης Ιανουαρίου.
5. Επίσης το απόγευμα της 8ης Ιανουαρίου καταγράφηκε «πολύ ύποπτη» δραστηριότητα στην περιοχή, όπου διαμένει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ε. Βενιζέλος.

Η συσκευή που χρησιμοποιήθηκε ήταν το Cryptophone 500, που είχε χρησιμοποιηθεί και από την νορβηγική εφημερίδα Aftenposten, η οποία και είχε αποκαλύψει την ύπαρξη σταθμών παρακολούθησης κινητών στο Όσλο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top