ΒΟΜΒΑ από Μητρόπουλο: «Η κυβέρνηση πρότεινε κατώτατη σύνταξη 320 ευρώ, αντί 487»

«Με την πρόταση αυτή η κυβέρνηση οδηγεί σε γενοκτονία»

ΒΟΜΒΑ από Μητρόπουλο: «Η κυβέρνηση πρότεινε κατώτατη σύνταξη 320 ευρώ, αντί 487»

​Δριμεία επίθεση εξαπέλυσε εναντίον της κυβέρνησης με ανακοίνωσή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Α. Μητρόπουλος, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση έστειλε πρόταση στην τρόικα για κατώτατη σύνταξη στα 320 ευρώ, αντί 487 ευρώ που είναι σήμερα και κατάργηση του ΕΚΑΣ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του κ. Μητρόπουλου, αυτό σημαίνει ότι για όσους ασφαλισμένους έχουν γεννηθεί από την 1/1/1975 και μετά και έχουν περισσότερα από 15 χρόνια ασφάλισης, αλλά λιγότερα από 20, οι παροχές θα συνδεθούν με τις εισφορές τους.

«Αν ισχύσει η δέσμευση αυτή, που ισοδυναμεί με ειλωτεία των συνταξιούχων μας, όσοι βγαίνουν στη σύνταξη με τις ελάχιστες προϋποθέσεις των 15 ή 20 χρόνων (4.500-6.000 ΗΑ) θα λαμβάνουν μόνο το αναλογικό (οργανικό) τμήμα της κατώτατης σύνταξης που αντιστοιχεί μόνο σε εισφορές και ανέρχεται σήμερα στα 320 €! Δεν θα λαμβάνουν δηλαδή, το προνοιακό τμήμα της κατώτατης σύνταξης (167 € σήμερα), ούτε το ΕΚΑΣ που δεν αντιστοιχεί σε εισφορές, όπως δεσμεύεται η κυβέρνηση», αναφέρει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Χρησιμοποιώντας μάλιστα σκληρή γλώσσα, ο κ. Μητρόπουλος τονίζει ότι «η πρόθεση αυτή της μνημονιακής συγκυβέρνησης οδηγεί σε γενοκτονία τους συνταξιούχους μας. Στοχεύει στους προλεταρίους της σύνταξης, στους παρίες της μνημονιακής καταστροφικής πολιτικής».

Απευθύνει μάλιστα έκκληση στην κ��βέρνηση να μην τολμήσει την μείωση των κατώτατων συντάξεων, που όπως τονίζει είναι οι μικρότερες στην Ευρώπη και να σταματήσει κάθε πολιτική «που εξαθλιώνει τους περήφανους συνταξιούχους μας και οδηγεί σε κατάρρευση τα Ασφαλιστικά Ταμεία».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top