Ν. Χατζηνικολάου: Αυξάνονται οι πιθανότητες να έρθει η τρόικα πριν τις 8/12

«Η κυβέρνηση κόβει δαπάνες για να μαζέψει τη διαφορά με την τρόικα»

Ν. Χατζηνικολάου: Αυξάνονται οι πιθανότητες να έρθει η τρόικα πριν τις 8/12
Την αποκάλυψη ότι αυξάνονται οι πιθανότητες η τρόικα να έρθει στην Αθήνα πριν το Eurogroup της 8ης Δεκεμβρίου έκανε ο Νίκος Χατζηνικολάου στο σχόλιο του στο κεντρικό δελτίο του STAR με τη Μάρα Ζαχαρέα.

«Η τρόικα έχει κολλήσει στο χρηματοδοτικό κενό. Η κυβέρνηση θεωρούσε στην αρχή ότι ήταν δούρειος ίππος, δηλαδή ότι το χρησιμοποιεί για να οξύνει τα πράγματα και να πάρει τα υπόλοιπα. Έτσι, θεωρούσε ότι η τρόικα θα υποχωρήσει κάποια στιγμή. Ωστόσο τα πράγματα δεν είναι έτσι και έχουμε το ακριβώς αντίθετο. Φαίνεται ότι οι δύο πλευρές έχουν σχεδόν συμφωνήσει στο 95% των θεμάτων που ήταν στο τραπέζι αλλά αυτό το 5% που έμεινε είναι το πιο κρίσιμο γιατί από αυτό θα εξαρτηθεί εάν θα υπάρξουν νέα μέτρα» υπογράμμισε ο εκδότης της Real News.

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηνικολάου, «η κυβέρνηση κάνει τις τελευταίες μέρες μια “φιλότιμη” προσπάθεια να μαζέψει διάφορες δαπάνες από τον κρατικό προϋπολογισμό για να μαζέψει τη διαφορά και να πλησιάσει την τρόικα. Kυρίως, όμως, επικαλείται ότι θα έχουμε ανάπτυξη το 2015 και το 2016 και επομένως μεγαλώνοντας τα έσοδα θα καλυφθεί και το χρηματοδοτικό κενό χωρίς να χρειάζεται να πάρουμε μέτρα».

Όπως πρόσθεσε ο σχολιαστής του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του STAR, ο Γκίκας Χαρδούβελης είπε στους τροϊκανούς στο Παρίσι: «Μα τι πάτε να κάνετε; Εδώ είναι το πρώτο τρίμηνο που εμφανίζεται μια μικρή ασθενική ανάπτυξη. Αν την πνίξουμε, τελειώσαμε. Εάν κάνουμε αυτά που μας ζητάτε, θα γυρίσουμε στην αρχή του Μνημονίου».

«Η ελπίδα που έχουν στο ΥΠΟΙΚ -σύμφωνα με ασφαλείς μου πληροφορίες- είναι ότι αυξάνονται οι πιθανότητες να έρθει η τρόικα στην Αθήνα πριν τις 8 του Δεκεμβρίου. Ενώ μετά το Παρίσι φαινόταν βέβαιο ότι δύσκολα θα υπήρχε συνάντηση με την τρόικα μέχρι το Eurogroup, ενημερώθηκα ότι συνεχίζεται η διαπραγμάτευση και έχουμε πλησιάσει αρκετά. Οι πιθανότητες είναι 50-50» κατέληξε ο Νίκος Χατζηνικολάου. Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top