Τσίπρας: Δεν είναι ψήφος εμπιστοσύνης αλλά πρόβα αντιπολίτευσης

«Ο λαός δεν καταπίνει πλέον την κινδυνολογία της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου»

Τσίπρας: Δεν είναι ψήφος εμπιστοσύνης αλλά πρόβα αντιπολίτευσης

«Ο λόγος που η κυβέρνηση κατέφυγε στην ψήφο εμπιστοσύνης είναι η απελπισία της μπροστά στα τεράστια αδιέξοδα και την διογκούμενη λαϊκή δυσαρέσκεια» σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας από το βήμα της Βουλής.

Ο ίδιος, με αιχμές προς τον κ. Βενιζέλο ισχυρίστηκε ότι η ψήφος εμπιστοσύνης «κατατέθηκε για να περιοριστούν οι διαρροές και να μείνουν ακλόνητοι οι αμφισβητούμενοι πανταχόθεν συγκυβερνήτες».

Παράλληλα, σημείωσε ότι «δεν είναι πρόταση εμπιστοσύνης αλλά πρόταση μομφής στην επερχόμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ», για να προσθέσει απευθυνόμενος στην κυβέρνηση: «Κάνατε τρεις μέρες πρόβα αντιπολίτευσης».
2165565.jpg
Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε ότι ο λαός «δεν καταπίνει πλέον την κινδυνολογία της κυβέρνησης» αλλά αντίθετα «έχει αγκαλιάσει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ» και πρόσθεσε πως «ό,τι έχει παρουσιάσει η αξιωματική αντιπολίτευση είναι κοστολογημένο».

«Μόνη ασφαλής διέξοδος για τον τόπο είναι μια άλλη πολιτική από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που θα εκπροσωπήσει τον κόσμο της εργασίας και της μεσαίας τάξης» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος πρόσθεσε: «Δεν σας πιστεύει κανείς πια όταν λέτε ότι φεύγει το ΔΝΤ και τελειώνουν τα βάσανά μας. Το παραμύθι των Παρισιών τελείωσε πριν καν αρχίσει».

Ο κ. Τσίπρας άσκησε κριτική στην κυβέρνηση σημειώνοντας: «Η διαπραγμάτευση προϋποθέτει ότι διαφωνούν 2 μέρη. Που υπάρχει διαφωνία του Σαμαρά με τη Μέρκελ; Και πώς θα διαπραγματευθείτε όταν οι δανειστές ξέρουν ότι η θητεία σας είναι περιορισμένη;». Συνεχίζοντας, σημείωσε ότι η θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι «η διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους και ρήτρα ανάπτυξης στο πλαίσιο των αποφάσεων της Διάσκεψης του Λονδίνου του 1953».

2165566.jpg
«Ούτε με τα κυάλια δεν θα βρείτε 180 βουλευτές για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα διαπιστώσει μετά το τέλος της διαδικασίας της ψήφου εμπιστοσύνης ότι «είναι πολύ μακριά από τους 180 που θέλει το Σύνταγμα για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας». «Κάνω μια πρόβλεψη. Ούτε με τα κυάλια δεν θα τον δείτε αυτό τον αριθμό» σημείωσε ο ίδιος και πρόσθεσε: «Σας προτείνω σήμερα το βράδυ να δείτε το αποτέλεσμα και να το ξανασκεφθείτε. Δεν είναι η παραμονή σας άλλους 4 μήνες στην εξουσία καλή για τη χώρα. Μη βυθίσετε τη χώρα σε 4μηνη προεκλογική περίοδο».

«Το λέω ξανά: μην λάβετε απόφαση ή συμφωνία χωρίς τη συναίνεση του πρώτου κόμματος. Δεν θα γίνει αποδεκτή και δεν θα μας δεσμεύει» τόνισε στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας, για να καταλήξει λέγοντας πως τις διαπραγματεύσεις πρέπει να τις κάνει μια νέα κυβέρνηση με «ισχυρή λαϊκή εντολή» και ζητώντας την προσφυγή στις κάλπες «συντεταγμένα και ομαλά».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top