Μια (όχι και τόσο) χαρούμενη ατμόσφαιρα το ΠΑΣΟΚ: Βολές πάντων κατά πάντων!

«Υπάρχει κομματική ανευθυνότητα» - «Γιώργο έσφαλες» - «Θα διαλυθούμε»!

Στο χείλος του γκρεμού βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ, το οποίο ταρακουνιέται συθέμελα στον απόηχο της ψηφοφορίας του πολυνομοσχεδίου που μοιάζει να έσπειρε διχασμό «βενιζελικών-παπανδρεϊκών».

Μετά από το νέο χαμό χθες στο Συντονιστικό του κόμματος, υπουργοί και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ σε σημερινές τους δηλώσεις εξαπέλυσαν βολές κατά πάντων, κρούοντας το καμπανάκι ακόμη και για ενδεχόμενη διάλυση του ΠΑΣΟΚ!

«Δεν είναι ώρα τώρα να λύσουμε τους λογαριασμούς» τονίζει στο Έθνος η Φώφη Γεννηματά σε παρέμβασή της στον πόλεμο που έχει ξεσπάσει μεταξύ Βενιζέλου-Παπανδρέου. «Δεν είναι δυνατόν να αφήσουμε αυτή την παράταξη να διαλυθεί ανυπεράσπιστη και να αποτελέσει το άλλοθι ενός πολιτικού συστήματος που δεν θέλει να αλλάξει και απλώς αναζητεί εξιλαστήριο θύμα» προσθέτει η ίδια, απορρίπτοντας την ίδια ώρα τις εκτιμήσεις ότι δεν υπάρχει πιθανότητα αναστροφής για το ΠΑΣΟΚ.

Σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε, από την πλευρά του, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης για τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ κάνοντας λόγο για «κομματική ανευθυνότητα»: «Ζούμε ημέρες κομματικής ανευθυνότητας. Ο ΣΥΡΙΖΑ ταλαιπωρεί τη χώρα και το ΠΑΣΟΚ αυτοκαταστρέφεται με επιμέλεια. Οι πολίτες χάνουν και στη μια και στην άλλη περίπτωση».

Το μπαλάκι ��τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ πέταξε, εξάλλου, η Κατερίνα Μπατζελή. Μιλώντας στον Σκάι δήλωσε πως δεν γνωρίζει τι εννοούσε ο κ. Βενιζέλος κάνοντας λόγο για εκκρεμότητες του κ. Παπανδρέου στο ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε: «Το μόνο που μπορώ να φανταστώ είναι πολιτικές. Γιατί αν εννοούσε κάτι άλλο, πρέπει να ενημερώσει αμέσως το ίδιο το κόμμα και τα όργανά του».

Η υποψήφια ευρωβουλευτής της Ελιάς, μιλώντας στο STAR, δήλωσε πεπεισμένη ότι «ο Γιώργος Παπανδρέου δεν θα κάνει άλλο κόμμα» και υπερασπίστηκε τη στάση του πρώην πρωθυπουργού λέγοντας πως «η θέση του για το τραπεζικό σύστημα και την εξυγίανσή του είναι σαφής από το 2009». Τόνισε, ωστόσο, πως θα έπρεπε «να ενημερώσει πολιτικά τον κ. Βενιζέλο ώστε να γίνει κοινή δι��χείριση, και ουσιαστική και επικοινωνιακή». Παράλληλα, επανέλαβε πως δεν υπάρχουν οικονομικές εκκρεμότητες αλλά πολιτικές, με τη θετική έννοια, «δηλαδή ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να φέρει εις πέρας αυτό που ξεκίνησε με την Ευρώπη και το ΔΝΤ».

Σαφείς προειδοποιήσεις προς πάσα κατεύθυνση εξαπέλυσε από την πλευρά του ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Απόστολος Κακλαμάνης. «Δεν θεωρώ ότι θα κινηθεί ο οποιοσδήποτε να προχωρήσει σε οτιδήποτε. Και αν κινηθεί θα απομονωθεί. Και αυτό αφορά τους πάντες, όχι μόνο τον πρώην πρωθυπουργό» δήλωσε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής μιλώντας στον Real FM. O κ. Κακλαμάνης υπογράμμισε πως «δεν υπάρχει πρόβλημα για την ενότητα του ΠΑΣΟΚ» και πρόσθεσε πως «το ΠΑΣΟΚ έχει ιστορική ευθύνη ��α σταθεί όρθιο».

Το… στρατόπεδο των «βενιζελικών» διάλεξε τέλος ο βουλευτής Παναγιώτης Ρήγας, ο οποίος έκανε λόγο στον Alpha 9,89 για λάθος επιλογή του Γιώργου Παπανδρέου: «Εγώ θα έλεγα στον Γιώργο Παπανδρέου “έσφαλες πρόεδρε”, ότι δεν ήταν η σωστή απόφαση για μία πολιτική που ο ίδιος ξεκίνησε. Με ξάφνιασε και με προβλημάτισε ιδιαίτερα. Ήταν αιφνιδιαστικός με τον τρόπο που το έκανε. Ο ίδιος έχει δηλώσει ότι ποτέ δεν θα κλονίσει την πολιτική σταθερότητα στην χώρα. Αν συμβαίνει κάτι άλλο, οφείλει να το πει καθαρά. Δεν θεωρώ ότι μπορεί να κάνει άλλο κόμμα». Ο ίδιος, μάλιστα, αναγνώρισε ότι το ΠΑΣΟΚ περνάει μια βαθειά κρίση λόγω πολλών αιτιών και υπογράμμισε ότι αυτό οφείλεται στο ότι «παίρνοντας τεράστιες ευθύνες και πρωτοφανή μετρά, σοκάρισε μια κοινωνία που δεν περίμενε από το ΠΑΣΟΚ τέτοια μέτρα».
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top