Δήλωση-πρόκληση Παναγιώταρου: Έλληνες μην αυτοκτονείτε. Σκοτώστε τους τραπεζίτες!

«Η Χρυσή Αυγή θα γίνει η Χεζμπολάχ της Ελλάδας»

Δήλωση-πρόκληση Παναγιώταρου: Έλληνες μην αυτοκτονείτε. Σκοτώστε τους τραπεζίτες!

Στην απίστευτη δήλωση-πρόκληση πως «οι Έλληνες αντί να αυτοκτονούν θα έπρεπε να σκοτώνουν τους τραπεζίτες» προχώρησε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Παναγιώταρος.

Μιλώντας σε εκπομπή του αυστραλιανού δικτύου SBS και σε εκπομπή αφιέρωμα για τη δράση της Χρυσής Αυγής, ο κ. Παναγιώταρος δήλωσε χαρακτηριστικά: «Αντί να αυτοκτονούν οι Έλληνες θα έπρεπε να σκοτώνουν όσους έφταιξαν για την κρίση, τους τραπεζίτες. Για παράδειγμα, στο σκάνδαλο στο Χρηματιστήριο το 1998, στην Κύπρο άνθρωποι που έχασαν πολλά λεφτά και μεγάλο τμήμα της περιουσίας τους πήγαν και έβαλαν βόμβες σε χρηματιστηριακά γραφεία. Έκαναν κάτι!». Δίπλα του είχε για φόντο μια κούτα με μπαστούνια του μπέιζμπολ…

Με τον δημοσιογράφο να τονίζει στο ρεπορτάζ πως η άνοδος της Χρυσής Αυγής «καταδεικνύει τις τραγικές συνέπειες του οικονομικού εξανδραποδισμού για έναν άλλοτε περήφανο λαό», ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής συμπληρώνει πως το κόμμα του θα γίνει η Χεζμπολάχ της Ελλάδας: «Η Χρυσή Αυγή φιλοδοξεί να αναδειχθεί στην αντίστοιχη Χεζμπολάχ του Λιβάνου, σαν δεύτερη κυβέρνηση προς όφελος των Ελλήνων πολιτών. Οι δράσεις του κόμματος έρχονται να καλύψουν σημαντικά ελλείμματα λόγω της κατάρρευσης του συνόλου των θεσμών».

Η εκπομπή εστιάζει στα αίτια της ανόδου της Χρυσής Αυγής , τα οποία εντοπίζει «στην ανεπάρκεια και αποτυχία των πολιτικών κομμάτων και στην οικονομική εξαθλίωση, παράγοντες οι οποίοι δημιουργούν έντονα αισθήματα οργής, απογοήτευσης, εκδίκησης του πολιτικού συστήματος και αναζήτησης εναλλακτικών λύσεων, ενώ ειδικά για την περίπτωση των νέων, οι οποίοι δε βλέπουν καμία ελπίδα για το μέλλον, οι μετανάστες στοχοποιούνται από τη Χ.Α., καθώς αποτελούν το εύκολο θύμα της εκτόνωσης της οργής».

Την ίδια ώρα, ο κ. Παναγιώταρος τονίζει σε δηλώσεις του πως η Χρυσή Αυγή σύντομα θα βρίσκεται και στην Αυστραλία παρά το μήνυμα της πρωθυπουργού της Αυστραλίας Τζούλια Γκίλαρντ πως τέτοιου τύπου πολιτικές δεν έχουν θέση στη χώρα: «Θα της έλεγα να γυρίσει πίσω 100-200 χρόνια και να δουν τι έκαναν στους γηγενείς Αυστραλούς τους Αβοριγίνες πριν μας μιλήσουν για ανθρώπινα δικαιώματα. Θα μας δείτε στην Αυστραλία σύντομα με λίγα λόγια».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top