Αντώνης Σαμαράς: Πρωτοστάτης στην αναγέννηση της χώρας η Ναυτιλία

«Η Ελλάδα μπορεί να γίνει πύλη Ευρώπης – Κίνας»

Αντώνης Σαμαράς: Πρωτοστάτης στην αναγέννηση της χώρας η Ναυτιλία

Πρώτη ανάρτηση: 21/05/2013, 00:56

Την πεποίθηση ότι η Ναυτιλία θα πρωτοστατήσει στο ανορθωτικό έργο για την οικονομία και την αναγέννηση της χώρας γενικότερα, εξέφρασε ο Πρωθυπουργός κατά τον χαιρετισμό του στην εκδήλωση που διοργανώθηκε από την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών και το Ναυτικό Επιμελητήριο Ελλάδος για την «Ημέρα του Ελληνικού Εμπορικού Ναυτικού – Ευρωπαϊκή Ημέρα της Θάλασσας».

Χάρη στη γεωγραφική της θέση η Ελλάδα μπορεί να γίνει η «πύλη» της Κίνας στην Ευρώπη, αλλά και της Ευρώπης στην Κίνα, τόνισε ο κ. Σαμαράς, επισημαίνοντας ταυτόχρονα πως ο ελληνικός εμπορικός στόλος μπορεί να σηκώσει το βάρος αυτό και ήδη είναι σε συνεργασία με τους Κινέζους.

Στο σημείο αυτό αναφέρθηκε στην προοπτική των επενδύσεων σε υποδομές της χώρας (λιμάνια, αεροδρόμια, σιδηρόδρομοι) κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο «επιτυχημένο προηγούμενο» της Cosco.
Μια κυβέρνηση έχει υποχρέωση να ανοίγει τους δρόμους στους επιχειρηματίες, όχι να τους υποκαθιστά, επεσήμανε μεταξύ άλλων ο Πρωθυπουργός.

Εμείς, διαβεβαίωσε, όσα αναλάβαμε από την πλευρά μας θα τα κάνουμε μέχρι κεραίας, και οι επιχειρηματίες, από την πλευρά τους, είτε πρόκειται για έλληνες πλοιοκτήτες είτε για εξαγωγείς κάθε είδους, είτε για επενδυτές που αναζητούν συνεταίρους, θα αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες και αυτό, σημείωσε με νόημα, είναι μία απάντηση σε όσους έσπευσαν να σχολιάσουν την επίσκεψη στην Κίνα, «με μάλλον μικρόψυχο τρόπο».

Η Ελλάδα, συνέχισε ο Πρωθυπουργός, σταθεροποίησε τη θέση της στην Ευρώπη και τώρα προβάλλει την θέση της σε όλο τον κόσμο. «Κρατήσαμε την Ελλάδα στην Ευρώπη και τώρα βάζουμε ξανά την Ελλάδα στον παγκόσμιο χάρτη. Δημιουργούμε ευκαιρίες παντού» και πλέον, επανέλαβε, εναπόκειται στους έλληνες επιχειρηματίες να τις αξιοποιήσουν, με πρωταγωνιστές, όπως είπε, τη Ναυτιλία και τον Τουρισμό αλλά και με ισχυρό ανταγωνισμό πια από άλλους κλάδους.

Αναδεικνύοντας την Ελλάδα σε σημαντική πύλη μεταξύ Κίνας και Ευρώπης, η ελληνική Εμπορική Ναυτιλία δεν θα παίξει μόνο πρωταρχικό ρόλο για την Ελλάδα, αλλά για την Ευρώπη ολόκληρη, εκτίμησε ο Πρωθυπουργός. «Αυτή είναι η ευκαιρία. Αυτή είναι η μεγάλη πρόκληση. Αυτό είναι το στοίχημα που έχουμε μπροστά μας», τόνισε και κλείνοντας εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «όλοι μαζί θα το κερδίσουμε».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top