Κικίλιας: Αντιστάθηκα στις πρακτικές του πελατειακού συστήματος στον ΟΑΕΔ

Αιχμές για συμφέροντα από τον πρώην διοικητή του οργανισμού

Αιχμές για μικροκομματικά συμφέροντα άφησε ο απερχόμενος διοικητής του ΟΑΕΔ Ηλίας Κικίλιας, ο οποίος με δήλωσή του πέρασε την αντεπίθεση.
«Τα 3,5 χρόνια που υπηρέτησα στη θέση αυτή, άσκησα τα καθήκοντά μου με υπευθυνότητα, διαφάνεια, συνείδηση καθήκοντος και προσήλωση στην εξυπηρέτηση αποκλειστικά του δημοσίου συμφέροντος. Αντιστάθηκα με όλες τις δυνάμεις μου στις πρακτικές και νοοτροπίες, εντός και εκτός του Οργανισμού, που θεωρούν τον δημόσιο τομέα ως έρμαιο του πελατειακού και μικροκομματικού συστήματος, στο οποίο οφείλεται εν πολλοίς η σημερινή κατάσταση της χώρας» αναφέρει μεταξύ άλλων στην μακροσκελή του δήλωση.
Ο ίδιος τονίζει πως παρέλαβε το 2009 ένα Οργανισμό με απόλυτα μηδενική απορρόφηση πόρων ΕΣΠΑ ενώ σήμερα «φτάνει στο 60%, από τα υψηλότερα στη χώρα».
Τέλος, υπογραμμίζει ότι ο ΟΑΕΔ μπορεί παίξει σημαντικό ρόλο στη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής, αρκεί να αλλάξει σκεπτικό.
Βίντεο ALPHA
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top