Ηλεκτρικό ρεύμα: Πώς θα λειτουργούν οι «κόφτες» στην τιμή

«Κουμπαράς» 150 εκατ. ευρώ και επιδότηση ανεξαρτήτως παρόχου ρεύματος 

«Κόφτες» στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος ενεργοποιεί από αυτόν το μήνα η κυβέρνηση, προκειμένου να προστατέψει όλα τα νοικοκυριά από τις ανατιμήσεις, ανεξαρτήτως του παρόχου που έχουν επιλέξει. 

Ηλεκτρικό ρεύμα: Επιπλέον έκπτωση μέχρι και 600 κιλοβατώρες τον μήνα

Όπως μετέδωσε ο Γιώργος Παππούς στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα, η «πράσινη»  μετάβαση, σε συνδυασμό με τις στρεβλώσεις που έχει προκαλέσει η πανδημία, απειλούν με σημαντικές επιβαρύνσεις στο ενεργειακό κόστος. 

Γι' αυτό και  ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εξήγγειλε τη δημιουργία του Ταμείου Ενεργειακής Μετάβασης. Πώς θα λειτουργεί; Ως «κουμπαράς»  για την απορρόφηση της αύξησης τιμής του φυσικού αερίου, της εκτίναξης των τιμών δικαιωμάτων ρύπων και των πιέσεων στη χονδρική τιμή του ηλεκτρικού. Κάνοντας αρχή με 150 εκατ.  ευρώ, θα επιδοτηθούν όλα τα νοικοκυριά, ανεξαρτήτως παρόχου ρεύματος. Η επιδότηση είναι 3 λεπτά ανά κιλοβατώρα κι αυτό συνεπάγεται 9 ευρώ το μήνα, κάτι που αναμένεται να ελαφρύνει τους λογαριασμούς. 

Μητσοτάκης - ΔΕΘ:  Όλα τα μέτρα που ανακοίνωσε κατά τομέα

Η ΔΕΗ προχωρά σε εκπτώσεις τιμολογίων, ενώ αύριο θα γίνει συνάντηση του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με όλους τους φορείς της αγοράς, προκειμένου να διευκρινιστούν οι λεπτομέρειες της επιδότησης. Να σημειώσουμε ότι ο Πρωθυπουργός άφησε ορθάνοικτο το «παράθυρο» για επέκταση της επιδότησης και το 2022, εφόσον φυσικό αέριο και τιμές ρύπων συνεχίσουν να σπάνε τα κοντέρ, όπως είπε σήμερα στη Βουλή και ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γ. Αμυράς.  

Ηλεκτρικό ρεύμα: Θα παραταθεί η ενίσχυση αν συνεχισθεί η αύξηση τιμών

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top