Ρύθμιση χρεών από κορωνοϊό σε 12 ή 24 δόσεις: Ποιους αφορά

Αναμένεται να ψηφιστεί στις αρχές Σεπτεμβρίου

Την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου αναμένεται να ψηφιστεί από τη Βουλή η ρύθμιση για την αποπληρωμή των χρεών, όσων επλήγησαν από την πανδημία του κορωνοϊού, σε 12 έως και 24 δόσεις.  

Στην ειδική ρύθμιση θα ενταχθούν όσοι έχουν δικαίωμα να αναστείλουν μέχρι και το φθινόπωρο την πληρωμή φόρων και δόσεων ρυθμίσεων, δηλαδή:

-    επιχειρήσεις που «κατέβασαν ρολά» με κρατική εντολή

«Κούρεμα» σε ΕΝΦΙΑ για τα χαμένα ενοίκια του κορωνοϊού

-    ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι ,που πλήττονται από την κρίση του κορωνοϊού και είχαν ενταχθεί στη λίστα με τους πληττόμενους ΚΑΔ

-    εργαζόμενοι που βρέθηκαν ή παραμένουν σε προσωρινό καθεστώς αναστολής σύμβασης εργασίας και είναι δικαιούχοι της ειδικής αποζημίωσης

Στο 30% του εισοδήματος οι ηλεκτρονικές αποδείξεις

-    ιδιοκτήτες ακινήτων, που εισπράττουν μειωμένα κατά 40% ενοίκια επαγγελματικής στέγης, πρώτης κατοικίας ή φοιτητικής στέγης. 

Τα χρέη θα μπορούν να εξοφληθούν σε 12 άτοκες ή 24 έντοκες μηνιαίες δόσεις, με το επιτόκιο – στη δεύτερη περίπτωση – να κυμαίνεται κοντά στο 2,5%.

Τέλος τα τεκμήρια και ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης

Όπως αναφέρουν πηγές του υπουργείου Οικονομικών, θα υπάρξουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις και όροι που θα πρέπει να πληρούνται από τους φορολογούμενους προκειμένου να ενταχθούν στο νέο σχήμα αλλά και για να μην βρεθούν αυτόματα εκτός ρύθμισης.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top