500.000 πελάτες θα φύγουν υποχρεωτικά από τη ΔΕΗ χωρίς να χρωστάνε ούτε ευρώ!

Διαβάστε για ποιο λόγο βάζει η εταιρεία «πωλείται» στις συνδέσεις - ΝΕΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 21:32

 «Πωλείται» βάζει η ΔΕΗ το αμέσως επόμενο διάστημα σε  500.000 συνδέσεις καταναλωτών μαζί της,  προκειμένου να  μειωθεί το μερίδιό της στην αγορά λιανικής!

Σύμφωνα με πληροφορίες του Euro2day.gr, η διοίκηση έχει έτοιμο το χαρτοφυλάκιο των καταναλωτών που έχουν σύμβαση προμήθειας ρεύματος με την εταιρεία και αναμένει τις αναγκαίες νομοθετικές ρυθμίσεις της κυβέρνησης, προκειμένου να προχωρήσει ο διαγωνισμός.

Οι κατηγορίες των καταναλωτών προέρχονται από τη χαμηλή και μέση τάση και δεν είναι οφειλέτες αλλά συνεπείς  πελάτες!  

Ερωτηματικό παραμένει πάντως αν το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας θα προχωρήσει σύντομα  στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να επιλυθούν σημαντικά νομικά ζητήματα και να γίνει διαγωνισμός.

Ένα από τα προβλήματα είναι ο τρόπος με τον οποίο θα αναγκασθούν οι  συγκεκριμένοι 500.000 πελάτες να αλλάξουν προμηθευτή ρεύματος,  χωρίς να έχουν εκ των προτέρων ερωτηθεί για αυτή την αλλαγή, όπως και αν θα υπάρχει δικαίωμα υπαναχώρησής τους από τη νέα σύμβαση.

Άγνωστα είναι και τα κριτήρια επιλογής των πελατών, πέρα από το ότι  δεν θα  πρόκειται για οφειλέτες,  το πώς θα αποφύγει ενδεχόμενες νομικές προσφυγές η εταιρεία, αλλά και το αν θα δοθεί  κίνητρο προκειμένου να δεχτούν την αλλαγή προμηθευτή και να παραμείνουν σε αυτόν.

Μία από τις αρχικές σκέψεις πάντως ήταν η δυνατότητα παροχής καλύτερης τιμής στον νέο πάροχο, ώστε να μείνουν οι καταναλωτές σε αυτόν  ή και η δημιουργία κοινής εταιρίας της ΔEH με τον καινούριο προμηθευτή που θα λειτουργήσει στην πράξη  και ως δικλείδα ασφαλείας  όσων  αλλάξουν εταιρεία ηλεκτρισμού.

Η όποια απόφαση για τον ακριβή τρόπο που θα αλλάξουν υποχρεωτικά προμηθευτή οι 500.000 καταναλωτές θα πρέπει να έχει και την έγκριση των θεσμών.  

ΠΗΓΗ: euro2day.gr

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top