ΕΦΚΑ: Επιτεύχθηκε ο πρώτος στόχος έκδοσης νέων συντάξεων μετά τις υπερωρίες του Σαββατοκύριακου

Πόσες συντάξεις εκδόθηκαν, πότε θα καταβληθούν και τι θα γίνει με όσες εκκρεμούν

4.193 νέες συντάξεις συνολικού ύψους 12,5 εκατομμυρίων ευρώ  εκδόθηκαν μετά τις υπερωρίες υπαλλήλων του ΕΦΚΑ το Σαββατοκύριακο.  Οι συντάξεις αυτές θα καταβληθούν σε εμβόλιμη πληρωμή αύριο Τρίτη, όπως μετέδωσε η Κατερίνα Παναγοπούλου στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star με την Πόπη Τσαπανίδου.

Όπως διευκρίνισε, κανονικά οι συντάξεις δίνονται την τελευταία μέρα του μήνα αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση θα γίνει έκτακτη εμβόλιμη πληρωμή.

Οι υπάλληλοι πάντως επισημαίνουν από την πλευρά τους ότι είχε γίνει προεργασία από τις προηγούμενες μέρες, χαρακτηρίζουν παιχνίδι εντυπωσιασμού την επιστολή που καλούσε τους υπαλλήλους να εργαστούν Σαββατοκύριακο.

Προσθέτουν επίσης πως θα έπρεπε να γίνουν ενέργειες νωρίτερα ώστε να μην τρέχουν τελευταία στιγμή για να μην χαθούν τα χρήματα που είχε διαθέσει η τρόικα για τον σκοπό αυτόν.

Από την πλευρά του το υπουργείο Εργασίας δεσμεύεται ότι δεν θα χαθούν τα χρήματα ότι και το επόμενο διάστημα θα γίνονται κι άλλες εμβόλιμες πληρωμές ώστε να αποπληρωθούν εγκαίρως οι περίπου 130.000 κύριες συντάξεις που εκκρεμούν. Συνολικά εκκρεμούν περίπου 320.000 κύριες συντάξεις, επικουρικές και εφάπαξ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top