Νέα παράταση για την οικειοθελή αποκάλυψη εισοδημάτων

Μέχρι την 31η Οκτωβρίου λόγω της μεγάλης ανταπόκρισης των φορολογουμένων

Νέα παράταση για την οικειοθελή αποκάλυψη εισοδημάτων

Μέχρι τέλος Οκτωβρίου παρατείνεται η προθεσμία οικειοθελούς αποκάλυψης φορολογητέας ύλης.

Τροπολογία του Υπουργείου Οικονομικών, η οποία κατατέθηκε στη Βουλή, ορίζει ότι λόγω της μεγάλης ανταπόκρισης των φορολογουμένων, η προθεσμία παρατείνεται έως και την 31η Οκτωβρίου του 2017.

Με άλλες διατάξεις περιορίζεται από 90 σε 15 ημέρες από την κοινοποίηση της εντολής ελέγχου ή της πρόσκλησης παροχής πληροφοριών η προθεσμία για την υποβολή των σχετικών δηλώσεων υπαγωγής στο πρόγραμμα της οικειοθελούς αποκάλυψης, με σκοπό την αμεσότερη εκκαθάριση των δηλώσεων.

Διαβάστε επίσης: Λήγει η προθεσμία για τα αδήλωτα εισοδήματα - Να γιατί πρέπει να δοθεί παράταση και οι πολίτες να επωφεληθούν του μέτρου

Η ρύθμιση αυτή, αναφέρεται στην αιτιολογική της τροπολογίας, ισχύει για κοινοποιήσεις εντολών ελέγχου ή προσκλήσεις παροχής πληροφοριών που διενεργούνται από σήμερα και εφεξής.

Εφόσον η κοινοποίηση της εντολής ελέγχου ή της πρόσκλησης παροχής πληροφοριών έχει γίνει μέχρι σήμερα και δεν έχει παρέλθει η προθεσμία των 90 ημερών από την υποβολή των δηλώσεων, αυτές υποβάλλονται αποκλειστικά το αργότερο μέχρι 30 ημέρες από τη δημοσίευση των νέων διατάξεων.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top