ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ! ΟΛΕΣ οι αποδείξεις που πρέπει να συγκεντρώσετε για να χτίσετε το αφορολόγητο

Το βασικό σενάριο που εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών-Δείτε ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ-Πρώτη ανάρτηση:08:48

ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ! ΟΛΕΣ οι αποδείξεις που πρέπει να συγκεντρώσετε για να χτίσετε το αφορολόγητο

​Αποδείξεις από σούπερ μάρκετ, ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, ακόμα και από εισιτήρια πλοίων και αεροπλά��ων θα μπορούν πλέον να χρησιμοποιούνται για το… χτίσιμο του αφορολόγητου, που όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών θα πρέπει να αντιστοιχεί στο 40% του εισοδήματος των φορολογουμένων.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εκπομπής «Καλημέρα Ελλάδα», αρμόδιος παράγοντας του υπουργείου αποκάλυψε πως πλέον θα πρέπει να συγκεντρώνονται οι αποδείξεις για όλες σχεδόν τις δαπάνες ενός νοικοκυριού.

Συγκεκριμένα οι φορολογούμενοι θα πρέπει να μαζεύουν:

• Όλες τις αποδείξεις από παροχή υπηρεσιών που δέχθηκαν από δικηγόρους, μηχανικούς, υδραυλικούς, ηλεκτρολόγους, συμβολαιογράφους, συνεργεία αυτοκινήτων, κτλ.
• Όλες τις αποδείξεις από αγορές καταναλωτικών αγαθών σε σούπερ μάρκετ, ψιλικατζίδικα, λαϊκές αγορές, περίπτερα.
• Όλα τα εισιτήρια Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, ταξί, πλοία, αεροπλάνα, τρένα.
• Λογαριασμούς ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, κινητής και σταθερής τηλεφωνίας.
Δόσεις δανείων και δόσεις ενοικίων
• Αποδείξεις από ιατρικές δαπάνες που δεν εκπίπτουν από το φορολογητέο εισόδημα.
• Αποδείξεις από φαρμακευτικές δαπάνες.

ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ
Το βασι��ό σενάριο που εξετάζουν στη Καραγιώργη Σερβίας είναι πως όσοι μισθωτοί και συνταξιούχοι έχουν ετήσιο εισόδημα έως 9.500 ευρώ να συγκεντρώνουν σε αποδείξεις το 15% του εισοδήματος τους, από 9.500 έως 20.000 ευρώ να συγκεντρώνουν σε αποδείξεις το 30% του εισοδήματος τους και πάνω από 20.000 ευρώ το 40% του εισοδήματος τους.
ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ

Για παράδειγμα, ένας μισθωτός με ετήσιο εισόδημα 10.000 ευρώ θα πρέπει να συγκεντρώσει αποδείξεις ή να δαπανήσει με κάρτα τουλάχιστον 3.000 ευρώ, ενώ για εισόδημα 25.000 ευρώ απαιτούνται αποδείξεις αξίας τουλάχιστον 10.000 ευρώ.

Με τη συγκέντρωση των αποδείξεων, οι μισθωτοί θα λαμβάνουν την έκπτωση φόρου έως 2.100 ευρώ ,ενώ οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα λαμβάνουν μέρος σε κληρώσεις ακινήτων και χρηματικών ποσών από το δημόσιο.

Δείτε αναλυτικό ρεπορτάζ στο ΒΙΝΤΕΟ του STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top