Η Αθηνά Ωνάση... έπιασε δουλειά σε μεγάλο όμιλο σούπερ μάρκετ στη Γαλλία

Το νέο επιχειρηματικό βήμα της χρυσής κληρονόμου

Η Αθήνα Ωνάση επισκέπτηκε την Ελλάδα τον περασμένο Οκτώβριο / Βίντεο αρχείου Mega

Νέο επαγγελματικό βήμα κάνει η χρυσή κληρονόμος της οικογένειας Ωνάση, Αθηνά Ωνάση, καθώς σύμφωνα με δημοσίευμα στον γαλλικό τύπο θα είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου μεγάλης γαλλικής αλυσίδας σούπερ μάρκετ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της γαλλικής LES ECHOS, «ένας πρώην υφυπουργός και η κληρονόμος του Ωνάση στο νέο διοικητικό συμβούλιο του Casino». 

H εφημερίδα αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι η  αλλαγή στο τιμόνι του ομίλου θα γίνει με την ολοκλήρωση της αύξησης κεφαλαίου που θα δώσει τον έλεγχο στην κοινοπραξία που συνδυάζει τον Daniel Kretinsky, τη Fimalac, την εταιρεία χαρτοφυλακίου του Marc Ladreit de Lacharrière και το βρετανικό fund Attestor. 

Συνολικά 1,2 δισ. ευρώ θα διοχετευθούν στον όμιλο, στον οποίο έχουν απομείνει μόνο τα Monoprix, Franprix, Cdiscount και ένα τεράστιο δίκτυο μικρών, συνοικιακών παντοπωλείων. Οι σημερινοί μέτοχοι θα αποδυναμωθούν. Η κοινοπραξία θα ελέγχει το 52% του κεφαλαίου και οι εξασφαλισμένοι πιστωτές και ομολογιούχοι το 25%.

Αθηνά Ωνάση

Η Αθηνά Ωνάση / Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi (Ηλίας Αναγνωστόπουλος)

Η Elisabeth Sandager, γενική διευθύντρια διεθνώς της Helena Rubinstein (όμιλος L'Oréal) θα φέρει τις γνώσεις της, χρήσιμες για τα Monoprix, σχετικά με την ομορφιά και τη μόδα. Ο Branislav Miškovič θα εκπροσωπήσει τον Daniel Kretinsky, του οποίου είναι στενός συνεργάτης. Τέλος, η Αθηνά Ωνάση, κληρονόμος του Έλληνα εφοπλιστή Αριστοτέλη, κόρη της Χριστίνας Ωνάση και του Thierry Roussel, κληρονόμος η ίδια του γαλλικού φαρμακευτικού ομίλου Roussel-Uclaf, διακεκριμένη ιππέας και κοντά στον Daniel Kretinsky θα προσθέσει ένα γνωστό όνομα στη λίστα των μελών του νέου ΔΣ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top