Εκατόμβη θυμάτων σε γαμήλιο γλέντι στο Ιράκ - Πήραν φωτιά από πυροτεχνήματα

Τουλάχιστον 100 νεκροί και 150 τραυματίες στη Νινευή του βόρειου Ιράκ

Ιράκ: Εκατόμβη θυμάτων από πυρκαγιά σε γαμήλιο γλέντι στη Νινευή / Βίντεο από AP    

Περισσότεροι από 100 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περίπου 150 τραυματίστηκαν από πυρκαγιά που ξέσπασε το βράδυ της Τρίτης, σε χώρο γαμήλιας δεξίωσης στη Νινευή του βόρειου Ιράκ.

Ιορδανία: Γαμπρός πέφτει νεκρός στο γαμήλιο γλέντι από αδέσποτη σφαίρα

Ο αντιπεριφερειάρχης Χασάν αλ Αλάκ δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ότι μέχρι στιγμής έχουν επιβεβαιωθεί 113 θάνατοι, ενώ το ιρακινό υπουργείο Υγείας είχε ανακοινώσει νωρίτερα πως οι νεκροί είναι «τουλάχιστον 100».

Ιράκ: Εκατόμβη θυμάτων από πυρκαγιά σε γαμήλια δεξίωση στη Νινευή        

Σχεδόν χίλιοι άνθρωποι - σύμφωνα με το δίκτυο Al Arabiya - είχαν κατακλύσει την αίθουσα γαμήλιων δεξιώσεων στη συνοικία Χαμντανίγια. Η πυρκαγιά προκλήθηκε από πυροτεχνήματα στη διάρκεια της εκδήλωσης, σύμφωνα με ιρακινά μέσα ενημέρωσης.

Καναδάς: Δύο νεκροί κι έξι τραυματίες από πυροβολισμούς σε γάμους

Ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής και ασθενοφόρα έσπευσαν στην περιοχή, ενώ αγωνιώδεις ήταν οι προσπάθειες πυροσβεστών να εντοπίσουν επιζώντες στα ερείπια του κτιρίου, το οποίο έγινε παρανάλωμα του πυρός.

Η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της πως «η φωτιά προκάλεσε την κατάρρευση τμήματος της οροφής, λόγω των ιδιαίτερα εύφλεκτων και φθηνών δομικών υλικών». «Μαρτυρίες αναφέρουν τη ρίψη πυροτεχνημάτων στη διάρκεια της γαμήλιας δεξίωσης, τα οποία προκάλεσαν την πυρκαγιά», συμπληρώνει.

Το Al Arabiya μετέδωσε ότι στρατιωτικό αεροσκάφος θα μεταφέρει στη Βαγδάτη ορισμένους από τους σοβαρότερα τραυματισμένους.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top