Νικαράγουα: Έξι νεκροί από τσιμπήματα μελισσών – Ανάμεσά τους κι ένα παιδί

Λεωφορείο έπεσε πάνω σε μελίσσια

Νικαράγουα: Έξι Νεκροί Από Τσίμπημα Αφρικανικών Μελισσών

Μια απίστευτη τραγωδία σημειώθηκε στη Νικαράγουα, όταν λεωφορείο έπεσε σε φαράγγι μέσα στο οποίο υπήρχαν μελίσσια και έξι άτομα, ανάμεσά τους κι ένα παιδί οχτώ ετών, έχασαν τη ζωή τους από τα τσιμπήματα των μελισσών

Το δυστύχημα σημειώθηκε την περασμένη Δευτέρα. Το λεωφορείο κατευθυνόταν στην πόλη Σαν Σεμπαστιάν ντε Γιάλι και βρέθηκε εκτός δρόμου, μετά από μηχανική βλάβη. Το βαρύ όχημα, στο οποίο επέβαιναν 60 άτομα, έπεσε στο φαράγγι, βάθους 50 μέτρων και προσγειώθηκε πάνω στα μελίσσια. 

 

 

Τουλάχιστον 45 από τους επιβάτες δέχθηκαν επίθεση από αφρικανικές μέλισσες που βρίσκονταν σε φυτεία καφέ, και έξι από αυτούς έχασαν τη ζωή τους από τα τσιμπήματα. 

Ο μεγαλύτερος από τους νεκρούς ήταν ηλικίας 84 ετών, ενώ τη ζωή της έχασε μια 47χρονη μητέρα και η 8χρονη κόρη της. 

Άλλα 14 άτομα τραυματίστηκαν από την πτώση του λεωφορείου και χρειάστηκε να μεταφερθούν στο νοσοκομείο. Ανάμεσά τους είναι κι ένα τετράχρονο αγόρι, που νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση. 

Νικαράγουα: Τι είναι οι αφρικανικές μέλισσες

Οι αφρικανικές μέλισσες είναι συνήθως πιο αμυντικές, πιο γρήγορες στην αντίδρασή τους και κυνηγούν για μεγαλύτερο διάστημα τους ανθρώπους σε σχέση με άλλα είδη.

Αυτού του είδους οι μέλισσες έχουν προκαλέσει τον θάνατο περίπου 1.000 ανθρώπων με τα θύματα να έχουν δεχθεί 10 φορές περισσότερα τσιμπήματα από ό,τι από Ευρωπαϊκές μέλισσες.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top