Έβρισε τον Μακρόν και τον καταδίκασαν σε... μαθήματα αγωγής του πολίτη

Ο ηλικιωμένος κρέμασε πανό στην αυλή του με υβριστικό περιεχόμενο

Έβρισε Τον Μακρόν Και Τον Καταδίκασαν Σε... Μαθήματα

Ένας 77χρονος συνταξιούχος, καταδικάστηκε να κάνει μαθήματα αγωγής του πολίτη, αφού προσέβαλε σύμφωνα με το δικαστήριο τον Εμμανουέλ Μακρόν. 

Το αδίκημα που διέπραξε ο συνταξιούχος ήταν η ανάρτηση ενός πανό στον φράχτη του κήπου του, το οποίο έγραφε «Μακρόν σε γ#$%ε», χρησιμοποιώντας την περίφημη λέξη «emmerder». 

Η χρήση της λέξης «emmerder» που χρησιμοποιείται συνήθως σε εντάσεις και τσακωμούς και εκλαμβάνεται ως αγένεια ή προσβολή, έχει πολλές ερμηνείες. Μια από αυτές είχε χρησιμοποιήσει ο Εμμανουέλ Μακρόν σε τηλεοπτικό του διάγγελμα κατά τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης, απεθυνόμενος στους ανεμβολίαστους, λέγοντας πως θέλει να τους εκνευρίσει. 

Η χρήση της λέξης από τον συνταξιούχο είχε άλλο νόημα, το οποίο δεν άρεσε σε αστυνομικούς που έκαναν περιπολία στην περιοχή την περασμένη Κυριακή 30 Απριλίου. 

Ο 77χρονος κλήθηκε για ανάκριση και εξήγησε πως έχει πολλά παράπονα από τον πρόεδρο της γαλλικής Δημοκρατίας, τον οποίο κατηγόρησε πως δε σέβεται αρκετά τους Γάλλους. 

«Δεδομένης της ηλικίας του, δεν τέθηκε υπο κράτηση» δήλωσε ο αρχητός της αστυνομίας της πόλης Bernay, ο οποίος έκανε λόγο για έναν συνεργάσιμο άνθρωπο.

Ο δήμαρχος της πόλης, Μισέλ Τουίν, ενημερώθηκε από την αστυνομία για το περιστατικό το οποίο δε γνώριζε. «Είναι ένας κάτοικος που δεν έχει απασχολήσει ποτέ την επικαιρότητα, είναι ένας συνηθισμένος άνθρωπος που ζει εδώ για μεγάλο χρονικό διάστημα και που στο παρελθόν ήταν δημοτικός σύμβουλος», δήλωσε στα ΜΜΕ.

Αν και το αδίκημα της προσβολής του αρχηγού του κράτους καταργήθηκε πριν από 10 χρόνια, ένα πανό που προσβάλλει τον πρόεδρο της Δημοκρατίας μπορεί να θεωρηθεί ως προσβολή προσώπου που κατέχει δημόσια εξουσία στη Γαλλία, όπως ορίζεται στο άρθρο 433-5 του ποινικού κώδικα. Ένα γεγονός που ενδεχομένως μπορεί να τιμωρηθεί με φυλάκιση ενός έτους και πρόστιμο 15.000 ευρώ. 

Στην περίπτωσή του 77χρονου, οι αρχές αποφάσισαν πως θα πρέπει να παρακολουθήσει μαθήματα αγωγής του πολίτη, η ημερομηνία των οποίων δεν έχει ακόμη καθοριστεί.

Το πανό κατά του Μακρόν, που θεωρήθηκε αποδεικτικό στοιχείο, κατασχέθηκε και καταστράφηκε από την αστυνομία.

Της Μαρίας Δεναξά

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top