Σερβία: Η πρώτη φωτογραφία του μακελάρη μετά τη σύλληψή του

Τον εντόπισαν σε σπίτι συγγενή του - Ένας 14χρονος το νεότερο θύμα του

Στο σπίτι ενός συγγενή του εντοπίστηκε ο 21χρονος, ο οποίος αιματοκύλησε ξανά τη Σερβία, σκοτώνοντας δέκα ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους 15. 

Νέο μακελειό στη Σερβία: 21χρονος άνοιξε πυρ σκοτώνοντας δεκάδες ανθρώπους

Η αστυνομία εξαπέλυσε ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του Ούρος Μπλάζιτς, ο οποίος είναι γιος αξιωματικού του σερβικού στρατού και τελικά τον βρήκε στο σπίτι συγγενή του. Όπως μεταδίδουν τα ΜΜΕ της Σερβίας στην κατοχή του βρέθηκαν πολλά όπλα και τουλάχιστον τέσσερις χειροβομβίδες. Τον γύρο του διαδικτύου, μάλιστα, κάνει η πρώτη φωτογραφία του μετά τη σύλληψή του.

 

Σύμφωνα με τις σερβικές αρχές ο 21χρονος είχε έναn καβγά με φίλους του στην αυλή σχολείου στο χωριό Ντουμπόνα κοντά στο Βελιγράδι. Μετά τον καβγά πήγε στο σπίτι του και στη συνέχεια επέστρεψε, κρατώντας ένα τουφέκι κι ένα περίστροφο. Άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως μέσα από το αυτοκίνητό του, σκορπώντας τον θάνατο στο πέρασμά του. 

Σερβία: Νεκρός αστυνομικός και η αδελφή του

Ανάμεσα στους νεκρούς είναι ένας αστυνομικός εκτός υπηρεσίας και η αδελφή του. Ο αστυνομικός ήταν μόλις 25 ετών, ενώ οι κάτοικοι του χωριού είναι συγκλονισμένοι από την τραγωδία που συνέβη. 

Ο 21χρονος Ούρος Μπλάζιτς άνοιξε πυρ και πυροβολούσε αδιακρίτως - Instagram

Ο 21χρονος Ούρος Μπλάζιτς άνοιξε πυρ και πυροβολούσε αδιακρίτως - Instagram

«Είναι θλιβερό ένας αστυνομικός στην ίδια ηλικία με την κόρη μου να χάνει έτσι τη ζωή του. Η κόρη μου πήρε ηρεμιστικά, δεν μπορέσαμε να κοιμηθούμε όλη τη νύχτα, είχαν μεγαλώσει μαζί», είπε κάτοικος του χωριού. Το νεότερο θύμα του Μπλάζιτς είναι ένα παιδί 14 ετών.

Σερβία: Μεγάλη επιχείρηση με 600 αστυνομικούς

Στην επιχείρηση εντοπισμού και σύλληψης του 21χρονου μακελάρη συμμετείχαν πάνω από 600 αστυνομικοί - ΑP

Στην επιχείρηση εντοπισμού και σύλληψης του 21χρονου μακελάρη συμμετείχαν πάνω από 600 αστυνομικοί - ΑP

Στην επιχείρηση σύλληψης του 21χρονου συμμετείχαν περίπου 600 αστυνομικοί, καθώς επίσης μέλη της αντιτρομοκρατικής και της χωροφυλακής. Χρησιμοποιήθηκαν επίσης ελικόπτερο, μη επανδρωμένα αεροσκάφη, ενώ κινητοποιήθηκαν περίπολοι της αστυνομίας έως ότου εντοπιστεί ο δράστης. 

Σερβία: Δεύτερο μακελειό μέσα σε λίγες ώρες

Πρόκειται για το δεύτερο μακελειό μέσα σε ένα 24ωρο στη Σερβία, μετά την επίθεση ενός 14χρονου σε σχολείο στο Βελιγράδι. 

Στην κατοχή του 21χρονου βρέθηκαν σύμφωνα με πληροφορίες πολλά όπλα και τέσσερις χειροβομβίδες - Instagram

Στην κατοχή του 21χρονου βρέθηκαν σύμφωνα με πληροφορίες πολλά όπλα και τέσσερις χειροβομβίδες - Instagram

Μετά το μακελειό στο σχολείο, η σερβική κυβέρνηση εισήγαγε διετή απαγόρευση στην έκδοση νέων αδειών οπλοφορίας, αναθεώρηση των υπαρχουσών αδειών κι ελέγχους για τον τρόπο φύλαξης των όπλων από τους κατόχους τους. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top