Όλα άλλαξαν μετά την αιμομιξία - Η οικογένεια που επικοινωνεί με γρυλίσματα

Δύο πρώτα ξαδέλφια της οικογένειας Whittakers παντρεύτηκαν κι έκαναν παιδιά

Στη Δυτική Βιρτζίνια ζει η πιο περίεργη οικογένεια της Αμερικής, οι Whittakers. Eπικοινωνούν με γρυλίσματα και γαβγίσματα και παρά τη σκληρή τους ζωή δεν παραπονιούνται. Η ζωή της οικογένειας παρουσιάστηκε σε ντοκιμαντέρ το 2020 από τον φωτογράφο και σκηνοθέτη Μαρκ Λάιτα.

Τα μέλη της οικογένειας που είναι εν ζωή είναι τα αδέλφια Betty, Lorraine και Ray, καθώς και ο ξάδερφός τους Timmy, ο μόνος που αποφοίτησε από το γυμνάσιο. Ωστόσο, φέρεται να υπάρχει μια ακόμη αδερφή και άλλα μέλη της οικογένειας που ο σκηνοθέτης δε γνώρισε ποτέ.

«Παρά το γεγονός ότι δεν παραπονιούνται, έχουν μια πραγματικά σκληρή ζωή… Υπάρχουν αυτοί οι άνθρωποι που περπατούν και τα μάτια τους πηγαίνουν σε διαφορετικές κατευθύνσεις και μας γαβγίζουν», περιέγραψε ο Λάιτα, εξηγώντας ότι οι συγχωριανοί τους δε θέλουν να πηγαίνουν ξένοι στον τόπο τους και να γελοιοποιούν τους Whittakers.

Τα συνοδευτικά πλάνα, που τραβήχτηκαν από μια επίσκεψη το 2021, δείχνουν την οικογένεια στη βεράντα της ερειπωμένης κατοικίας τους με αντικείμενα σκορπισμένα γύρω γύρω. 

Whittakers:Η Lorraine με τον ξάδελφό της, Timmy

Whittakers:Η Lorraine με τον ξάδελφό της, Timmy/ screenshot YOUTUBE

Οι Whittakers έχουν μια μακρά και περίπλοκη ιστορία αιμομιξίας. Οι πρώτες αναφορές έλεγαν ότι οι γονείς των τριών αδερφών που πέθαναν ήταν αδέλφια. Αργότερα, η οικογένεια διευκρίνισε ότι ήταν πρώτα ξαδέλφια, που σημαίνει ότι είχαν τον ίδιο παππού και γιαγιά. 

Σύμφωνα με το Thought.Co, η αιμομιξία μπορεί να οδηγήσει σε μια σειρά από διαταραχές, με αυξημένο τον κίνδυνο γενετικών διαταραχών. Όπως φαίνεται και στο ντοκιμαντέρ του Λάιτα, οι Whittakers δείχνουν να έχουν κάποιες γενετικές σωματικές διαταραχές, ενώ επικοινωνούν μόνο με γρυλίσματα και καβγίσματα. Παρά το γεγονός ότι δεν μπορούν να επικοινωνήσουν με την ομιλία, δείχνουν να καταλαβαίνουν τι του λέει κάποιος. 

«Καταλαβαίνουν τι λες», είπε ένας συγγενής στον Λάιτα. «Αν δεν τους αρέσει, αρχίζουν να φωνάζουν», είπε. 

Οι Whittakers δε φαινόταν να αντιλαμβάνονται ότι τα γενετικά τους προβλήματα προήλθαν από την αιμομιξία. Όταν μέλος της οικογένειας ρωτήθηκε γιατί τα μάτια τους δεν κοιτάζουν προς την ίδια κατεύθυνση, ο άνδρας απάντησε ότι «ίσως να οφειλόταν στην εξόρυξη άνθρακα» με την οποία ασχολούνταν.

Oι Whittakers ανανέωσαν το σπίτι τους με τις δωρεές που έλαβαν. Απέκτησαν ψυγείο και κρεβάτι με στρώμα/ / screenshot YOUTUBE

Oι Whittakers ανανέωσαν το σπίτι τους με τις δωρεές που έλαβαν. Απέκτησαν ψυγείο και κρεβάτι με στρώμα/ / screenshot YOUTUBE

Ο Λάιτα κατηγορήθηκε για το εν λόγω ντοκιμαντέρ, ο ίδιος όμως επεσήμανε ότι το έκανε για να αναδείξει το επίπεδο φτώχειας αυτής της οικογένειας. Έκτοτε δημιουργήθηκε ένας λογαριασμός για δωρεές για να βοηθηθούν οι Whittakers, ως προς τα έξοδα και τις συνθήκες διαβίωσής τους. Συγκεντρώθηκαν σχεδόν 50.000 δολάρια. Σε βίντεο που τραβήχτηκε σε επίσκεψη του Λάιτα, το 2022, η οικεία τους ήταν ανακαινισμένη, διέθεταν ψυγείο, κρεβάτι με ελατήριο και άλλες ανέσεις.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top