ΝΑΤΟ: «Πολύτιμοι σύμμαχοι» η Ελλάδα και η Τουρκία

«Προτρέπουμε την Ελλάδα και την Τουρκία να επιλύσουν τυχόν διαφορές τους»

Ο Μενέντεζ βάζει στο ίδιο κάδρο μαζί με αυταρχικούς ηγέτες τον Τούρκο πρόεδρο / Βίντεο Open

Αξιωματούχος του ΝΑΤΟ χαρακτήρισε χθες Τρίτη «πολύτιμους συμμάχους» την Ελλάδα και την Τουρκία και ζήτησε να επιλύσουν τις διαφορές τους μέσω της διπλωματικής οδού.

Τουρκία: «Πράσινο φως» Ερντογάν για τη μαζική παραγωγή πυραύλων Tayfun

Σε δηλώσεις του στο τουρκικό πρακτορείο Anadolu, ο αξιωματούχος της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας -ο οποίος δεν κατονομάζεται-, ανέφερε πως «η Μεσόγειος είναι ζωτικής σημασίας για το ΝΑΤΟ και προτρέπουμε την Ελλάδα και την Τουρκία να επιλύσουν τυχόν διαφορές τους στο Αιγαίο με διπλωματικά μέσα και σε πνεύμα συμμαχικής αλληλεγγύης».

Αξιωματούχος του ΝΑΤΟ χαρακτήρισε χθες Τρίτη «πολύτιμους συμμάχους» την Ελλάδα και την Τουρκία και ζήτησε να επιλύσουν τις διαφορές τους / Φωτογραφίες AP

«Πυρά» Μενέντεζ κατά Ερντογάν: «Έγκλημα πολέμου οι απειλές στην Ελλάδα»

Υπενθυμίζοντας τη δημιουργία ενός «μηχανισμού στρατιωτικής απεμπλοκής» μεταξύ των δύο χωρών, προκειμένου να μειωθεί ο κίνδυνος θερμών επεισοδίων στην Ανατολική Μεσόγειο, υπογράμμισε ότι «σε μια εποχή που ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει πλήξει την ειρήνη στην Ευρώπη, είναι πιο σημαντικό από ποτέ οι σύμμαχοι να παραμείνουν ενωμένοι».

«Πυρά» Μενέντεζ κατά Ερντογάν: «Έγκλημα πολέμου οι απειλές στην Ελλάδα»

«Πυρά» κατά της Τουρκίας και προσωπικά κατά του Ερντογάν και της εξωτερικής και εσωτερικής πολιτική τους εξαπέλυσε ο γερουσιαστής, Ρόμπερτ Μενέντεζ. Όπως είπε, δε θα δώσει τη συναίνεσή του για την αναβάθμιση των F-16 που διακαώς ζητούν οι Τουρκοί, λόγω των επικίνδυνων απειλών της προς την Αθήνα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top