Βρετανία: Εκκενώθηκαν κυβερνητικά κτίρια - Συναγερμός στην Ντάουνινγκ Στριτ

Πάνω από μία ώρα κράτησε ο συναγερμός λόγω ύποπτου πακέτου

Σκηνές από το σημείο (Βίντεο από Reuters)

Συναγερμός σήμανε στο Λονδίνο, όταν ύποπτο πακέτο βρέθηκε σε δρόμο δίπλα από την Ντάουνινγκ Στριτ, με την αστυνομία να αποκλείει τον δρόμο της πρωθυπουργικής κατοικίας. Υπάλληλοι του πρωθυπουργικού γραφείου έμειναν κλεισμένοι στο κτίριο για πάνω από μία ώρα, καθώς εκατοντάδες κυβερνητικοί υπάλληλοι βγήκαν στους δρόμους.

Κυβερνητικός αξιωματούχος δήλωσε πως κτίρια κατά μήκος του Whitehall εκκενώθηκαν κι εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στο τουριστικό αξιοθέατο Horse Guard Parade.

Στο Whitehall, που είναι ανάμεσα στη Βουλή των Κοινοτήτων και την Πλατεία Τραφάλγκαρ, βρίσκονται αρκετά κυβερνητικά γραφεία, ανάμεσα στα οποία το υπουργείο Εξωτερικών και το υπουργείο Άμυνας.

Η νεότερη ανακοίνωση της αστυνομίας του Ουεστμίνστερ ανέφερε πως το «πακέτο δεν κρίθηκε ύποπτο» κι έτσι σήμανε λήξη του συναγερμού.

Ωστόσο δημοσιογράφος του Reuters είδε την αστυνομία να χρησιμοποιεί ειδικό ρομπότ για βόμβες, ενώ ακούστηκε κι ένας μεγάλος κρότος.

Ο Μπεν Μπλοχ, δημοσιογράφος σε εφημερίδα ανέφερε σε ανάρτησή του: «Μόλις έγινε μια μεγάλη έκρηξη – Μου είπαν πως ήταν "ελεγχόμενη έκρηξη ενός ύποπτου πακέτου"».

Περίπου δεκαπέντε λεπτά αργότερα η αστυνομία εξέδωσε ανακοίνωση που τόνιζε πως το «πακέτο δεν κρίθηκε ύποπτο».

Οι αστυνομικές αρχές δεν επιβεβαίωσαν αν όντως πραγματοποιήθηκε ελεγχόμενη έκρηξη.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top