Κούβα: Τουλάχιστον 1 νεκρός από την πυρκαγιά σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις

121 τραυματίστηκαν και 17 θεωρούνται αγνοούμενοι

Η Κούβα δέχθηκε προσφορές για βοήθεια από πολλές χώρες σήμερα ύστερα από την έκκληση που απηύθυνε για να αντιμετωπίσει τη μεγάλη πυρκαγιά σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις, η οποία ξέσπασε εξαιτίας κεραυνού προκαλώντας στη συνέχεια εκρήξεις, στις οποίες τουλάχιστον ένας άνθρωπος σκοτώθηκε, 121 τραυματίστηκαν και 17 θεωρούνται αγνοούμενοι.

Περίπου 1.900 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τη ζώνη της καταστροφής, στα προάστια του Ματάνσας, μιας πόλης 140.000 κατοίκων που βρίσκεται περίπου 100 χιλιόμετρα ανατολικά της Αβάνας.

Κούβα: Τουλάχιστον 1 νεκρός από την πυρκαγιά σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις

Σύμφωνα με τοπικό αξιωματούχο, στο σημείο της καταστροφής εντοπίστηκε ένα πτώμα. Πέντε τραυματίες είναι σε κρίσιμη κατάσταση, τρεις σε πολύ σοβαρή κατάσταση και 28 έχουν τραυματιστεί σοβαρά, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό της προεδρίας στο Twitter. Μεταξύ των τραυματιών είναι και ο υπουργός Ενέργειας Λιβάν Αρόντε.

Οι 17 αγνοούμενοι είναι πυροσβέστες «που βρίσκονταν στη ζώνη που ήταν πιο κοντά στην πυρκαγιά» όπου σημειώθηκε η έκρηξη.

Πώς ξέσπασε η φωτιά στην Κούβα

Η πυρκαγιά ξέσπασε προχθές βράδυ όταν κεραυνός έπληξε μια από τις δεξαμενές πετρελαίου. Στη συνέχεια εξαπλώθηκε και σε μια δεύτερη δεξαμενή.

Μπροστά στο δύσκολο έργο της κατάσβεσης που «μπορεί να χρειαστεί χρόνο», σύμφωνα με τον πρόεδρο της Κούβας Μιγκέλ Ντίαζ-Κανέλ, η Κούβα «ζήτησε τη βοήθεια και τις συμβουλές από φίλες χώρες, με εμπειρία στον πετρελαϊκό κλάδο».

Η ανταπόκριση ήταν γρήγορη και ο πρόεδρος της Κούβας εξέφρασε μέσω Twitter «βαθειά ευγνωμοσύνη στις κυβερνήσεις του Μεξικού, της Βενεζουέλας, της Ρωσίας, της Νικαράγουας, της Αργεντινής και της Χιλής, που γρήγορα προσέφεραν υλική βοήθεια σε ένδειξη αλληλεγγύης σε αυτή την περίπλοκη κατάσταση».

Κούβα: Τουλάχιστον 1 νεκρός από την πυρκαγιά σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις

«Είμαστε επίσης ευγνώμονες για την προσφορά τεχνικής βοήθειας από τις ΗΠΑ», πρόσθεσε ο ίδιος. Ο αναπληρωτής Εξωτερικών Κάρλος Φερνάντεζ ντε Κόσιο δήλωσε ότι η αμερικανική προσφορά «έχει ήδη φθάσει στα χέρια ειδικών για να γίνει ο σωστός συντονισμός».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top