Ιταλία: Στραγγάλισε Νιγηριανό επαίτη που του ζήτησε χρήματα

Τον βιντεοσκοπούσαν και κανείς δεν τον σταμάτησε

Σοκ έχει προκαλέσει στην Ιταλία η δολοφονία ενός Νιγηριανού πλανόδιου πωλητή στην πόλη Τσιβιτανόβα Μάρκε της κεντρικής Ιταλίας, από έναν 32χρονο που τον χτύπησε με πατερίτσες και μετά τον στραγγάλισε με τα ίδια του τα χέρια και μάλιστα μπροστά στα μάτια περαστικών. 

Αρχικά ο δράστης ισχυρίστηκε ότι πλανόδιος πωλητής, που ήταν ανάπηρος μετά από αυτοκινητιστικό ατύχημα, παρενόχλησε την αρραβωνιαστικιά του. Κατά τη διάρκεια της ανάκρισης όμως παραδέχθηκε ότι τον δολοφόνησε γιατί του ζήτησε λίγα χρήματα. 

Αλγεινή αίσθηση έχει προκαλέσει το γεγονός ότι ενώ αρκετοί άνθρωποι ήταν αυτόπτες μάρτυρες στη δολοφονία, κανείς τους δεν παρενέβη για να σταματήσει τον 32χρονο, αλλά αντίθετα τον βιντεοσκοπούσαν με τα κινητά τους τηλέφωνα. 

Όλες οι πολιτικές δυνάμεις της Ιταλίας, από την άκρα δεξιά των Αδελφών της Ιταλίας, μέχρι την Ιταλική Αριστερά, καταδίκασαν χωρίς καμία περιστροφή την βάρβαρη αυτή δολοφονία.

Εκατό περίπου Νιγηριανοί που ζουν στην ευρύτερη περιοχή, συγκεντρώθηκαν χθες το απόγευμα στο σημείο της δολοφονίας, κι εξέφρασαν την πικρία και την αγανάκτησή τους για το ότι κανένας δεν προσπάθησε να βοηθήσει τον άτυχο συμπατριώτη τους.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top