Ισπανία: Έξι τραυματίες σε ταυρομαχίες στην Παμπλόνα

Μάρτυρας δήλωσε ότι δύο άτομα δέχτηκαν επίθεση μέσα στην αρένα

Έξι τραυματίες σε ταυρομαχίες στην Παμπλόνα - Βίντεο από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star

Τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν και άλλοι τρεις υπέστησαν μώλωπες στην πέμπτη διαδρομή με ταύρο στο παγκοσμίου φήμης φεστιβάλ Σαν Φερμίν της Παμπλόνα σήμερα το πρωί.

Ισπανία: Το πρώτο φεστιβάλ στην Παμπλόνα μετά την πανδημία

Ο εργάτης του Ερυθρού Σταυρού, Χοσέ Αλντάμπα, δήλωσε στην ισπανική εθνική τηλεόραση ότι ένας άνδρας δέχτηκε επίθεση στο δρόμο, ενώ άλλοι δύο τραυματίστηκαν από το κέρατο ταύρου μέσα στην αρένα ταυρομαχιών στο τέλος του αγωνίσματος.

Τηλεοπτικά πλάνα έδειξαν έναν ταύρο να πετάει επανειλημμένα έναν δρομέα πάνω στα ξύλινα φράγματα στην άκρη του ρινγκ και στη συνέχεια να τρυπάει έναν άλλο στο πίσω μέρος του ποδιού.

Το θέαμα κράτησε λίγο περισσότερο από τρία λεπτά καθώς εκατοντάδες δρομείς, κυρίως άνδρες, έτρεξαν μπροστά μαζί με έξι ταύρους που μάχονταν καθώς περνούσαν σε μια διαδρομή 929 αυλών στους πλακόστρωτους δρόμους αυτής της βόρειας πόλης.

Τρεις άλλοι δρομείς υποβλήθηκαν σε θεραπεία για τραυματισμούς που υπέστησαν σε πτώσεις κατά τη διάρκεια του αγωνίσματος.

Αυτή ήταν η πρώτη φορά που το φεστιβάλ ταυρομαχιών του Σαν Φερμίν επέστρεψε στους δρόμους της Παμπλόνα, στη βόρεια Ισπανία, αφού είχε ανασταλεί τα τελευταία δύο χρόνια λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Το αγώνισμα τελειώνει στην αρένα ταυρομαχίας της Παμπλόνα, όπου αργότερα μέσα στην ημέρα οι ταύροι σκοτώνονται από επαγγελματίες ταυρομάχους.

Οι περισσότεροι άνθρωποι που τρέχουν στην εκδήλωση, ονομάζονται «mozo's», φορούν παραδοσιακά λευκά ρούχα και ένα κόκκινο φουλάρι. Τα δύο χρώματα επιλέχθηκαν για να τιμήσουν τον άγιο Σαν Φερμίν - το λευκό τον αντιπροσωπεύει ως άγιο και το κόκκινο επειδή μαρτύρησε.

Δεκάδες χιλιάδες ξένοι επισκέπτες έρχονται στο φεστιβάλ της Παμπλόνα που έγινε γνωστό στον αγγλόφωνο κόσμο μέσω του μυθιστορήματος του Έρνεστ Χέμινγουεϊ το 1926 «Ο ήλιος ανατέλλει επίσης».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top