Κορωνοϊός: BioNTech και Pfizer θα ξεκινήσουν τεστ εμβολίων επόμενης γενιάς

BioNTech και Pfizer θα ξεκινήσουν τεστ εμβολίων

Τα κρούσματα Covid παρουσιάζουν ραγδαία αύξηση - Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star (28/6/22)

Η γερμανική BioNTech, συνεργάτης της Pfizer στα εμβόλια κατά της Covid-19, ανακοίνωσε ότι οι δύο εταιρείες θα ξεκινήσουν το δεύτερο εξάμηνο του έτους να διενεργούν σε ανθρώπους τεστ εμβολίων επόμενης γενιάς που προστατεύουν από μια μεγάλη ποικιλία κορονοϊών.

Εμβόλιο - 4η δόση: Άνοιξε η πλατφόρμα για ηλικίες άνω των 30 ετών

Η πειραματική τους εργασία σε εμβόλια που ξεπερνούν την τρέχουσα προσέγγιση περιλαμβάνει ενισχυτικά εμβόλια Τ-κυττάρων, σχεδιασμένα να προστατεύουν κυρίως από σοβαρές ασθένειες εάν ο ιός γίνει πιο επικίνδυνος, και εμβόλια κατά κάθε είδους κορονοϊού που προστατεύουν από την ευρύτερη οικογένεια των ιών και των παραλλαγών τους.

Αντιεμβολιαστές έξω από το σπίτι του Πλεύρη: Στοχοποιούν την οικογένεια μου

Σε διαφάνειες παρουσίασης που αναρτήθηκαν στον ιστότοπο της BioNTech για την ημέρα των επενδυτών της, η γερμανική εταιρεία βιοτεχνολογίας ανέφερε ότι στόχος της είναι να «παρέχει διαρκή προστασία κατά της παραλλαγής». Οι δύο εταίροι, κατασκευαστές του πιο ευρέως χρησιμοποιουμένου εμβολίου κατά της Covid-19 στον δυτικό κόσμο, συζητούν αυτήν τη στιγμή με τις ρυθμιστικές αρχές βελτιωμένες εκδόσεις του υπάρχοντος εμβολίου τους για καλύτερη προστασία από την παραλλαγή Όμικρον και τις υποπαραλλαγές της.

Γιαμαρέλλου στο star.gr: Πότε πρέπει να κάνω το εμβόλιο της τέταρτης δόσης;

Η επίμονη μετάλλαξη του ιού σε νέες παραλλαγές που διαφεύγουν πιο εύκολα της προστασίας των εμβολίων, καθώς και η εξασθένιση της ανθρώπινης ανοσολογικής μνήμης, συνέτειναν στην επείγουσα ανάγκη για την αναζήτηση από εταιρείες, κυβερνήσεις και φορείς υγείας πιο αξιόπιστων εργαλείων προστασίας.

Ως μέρος μιας ώθησης για περαιτέρω ενίσχυση της δραστηριότητάς της για τις μολυσματικές ασθένειες, η BioNTech είπε ότι εργάζεται ανεξάρτητα πάνω σε αντιβιοτικά ακριβείας που σκοτώνουν υπερμικροβακτήρια τα οποία έχουν γίνει ανθεκτικά στα διαθέσιμα επί του παρόντος αντιλοιμώδη.

Διαφωνεί ο Μόσιαλος για την 4η δόση εμβολίου

Η BioNTech, η οποία δεν είπε πότε θα μπορούσαν να ξεκινήσουν τα τεστ, βασίζεται στην τεχνολογία της PhagoMed, την οποία απέκτησε τον περασμένο Οκτώβριο.

Ο κατασκευαστής αντιβιοτικών με έδρα τη Βιέννη έχει κάνει εργασίες πάνω σε ένζυμα, που παράγονται από ιούς που σκοτώνουν τα βακτήρια, τα οποία διαπερνούν το βακτηριακό κυτταρικό τοίχωμα.

Οι ερευνητές δημόσιας υγείας ανέφεραν ότι ο συνδυασμένος αριθμός των ανθρώπων που πεθαίνουν ετησίως από λοιμώξεις ανθεκτικές στα αντιβιοτικά στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρωπαϊκή Ένωση σε σχεδόν 70.000. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top