Ινδία: Τρεις αδελφές βρέθηκαν νεκρές μαζί με τα παιδιά τους μέσα σε πηγάδι

Η τραγική ιστορία τους - Δολονήθηκαν ή αυτοκτόνησαν;

Ινδία: Νεκρές Τρεις Αδελφές Και Τα Παιδιά Τους Σε Πηγάδι

Οικογενειακή τραγωδία στην Ινδία. Τρεις αδελφές και τα παιδιά τους που είχαν εξαφανιστεί βρέθηκαν νεκροί μέσα σε πηγάδι. Το μήνυμα που άφησαν πίσω τους και η διαμάχη με τα πεθερικά τους.

Τρεις αδελφές, η 27χρονη Κάλου, μητέρα ενός 4χρονου αγοριού και ενός βρέφους 27 ημερών, και οι δύο μικρότερες αδελφές της, η 20χρονη Κάμλες και τη 22χρονη Μάμτα, και οι δύο έγκυες, είχαν παντρευτεί τρεις αδελφούς και ζούσαν στο Ντούντου στο σπίτι των πεθερικών τους, όταν ξαφνικά τα ίχνη τους εξαφανίστηκαν. 

Μέρες αργότερα, οι σοροί τους εντοπίστηκαν σε ένα πηγάδι. Και οι τρεις ήταν παντρεμένες με τρία αδέρφια μιας οικογένειας και όπως όλα δείχνουν, ήταν θύματα μιας διαμάχης για το μοίρασμα της προίκας.

Ινδία - νεκρές αδελφές

Σύμφωνα με το FIR που κατέθεσε ο πατέρας των γυναικών, παρενοχλήθηκαν από τα πεθερικά τους για αυτόν τον λόγο προίκα. Η μικρότερη αδερφή είχε τηλεφωνήσει στον πατέρα τους και του είχε πει ότι τις χτυπούσαν οι σύζυγοί τους και άλλοι συγγενείς και ότι φοβόταν για τη ζωή τους.

«Όταν έφτασα στον Ντουντού και ρώτησα τα πεθερικά, πέντε-επτά άτομα και τα πεθερικά άρχισαν να με κακοποιούν και μου είπαν "πέθαναν, δεν ξέρουμε τίποτα, φύγε αλλιώς θα πεθάνεις κι εσύ"», είπε ο πατέρας των κοριτσιών, σύμφωνα με την Indianexpress

Φοβάμαι ότι σκότωσαν τις τρεις κόρες μου και τα δύο εγγόνια μου με προσχεδιασμένο τρόπο και τους εξαφάνισαν.

Η αστυνομία είπε ότι τα ακριβή αίτια του θανάτου θα ξεκαθαρίσουν μετά τις νεκροτομές. Οι Αρχές ισχυρίζονται ότι ο θάνατός τους είναι αυτοκτονία. Ωστόσο, οι τρεις σύζυγοι, η μητέρα τους και η αδερφή τους έχουν συλληφθεί.

Ινδία - νεκρές αδερφές

Οι τρεις σύζυγοι με τη μητέρα τους και την αδελφή τους

Σημειώνεται ότι μία από τις γυναίκες είχε δημοσιεύσει ένα status στο WhatsApp, στο οποίο έλεγε ότι τις ενοχλούσαν τα πεθερικά τους και ήταν καλύτερα να πεθάνουν.

Ινδία: Θύματα ενδοοικογενειακής βίας οι τρεις αδελφές

Η Κάλου είχε διακομιστεί στο νοσοκομείο τον Απρίλιο, αφού την είχαν χτυπήσει ο σύζυγός της και η οικογένειά της. 

«Οι κόρες μου κακοποιούνταν και γυρνούσαν εδώ. Αλλά παρά τη βία, έλεγαν ότι πρέπει να επιστρέψουν στο σπίτι του άνδρα τους και το έκαναν», διηγείται ο πατέρας τους. 

Καθώς το διαζύγιο θεωρείται ατίμωση για τις περισσότερες οικογένειες στην Ινδία, ο Μίνα τις άφηνε να επιστρέψουν στο σπίτι των πεθερικών τους «για να σώσουν την τιμή της οικογένειάς τους». 

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα πεθερικά κατηγορούσαν τις κόρες του για τις μικρές προίκες τους. «Αυτοί που ζητούν προίκα δεν είναι καλοί άνθρωποι», υπογραμμίζει, «είναι απάνθρωπο». 

Οι σύζυγοι των νεκρών κοριτσιών, η πεθερά και η κουνιάδα τους συνελήφθησαν με την κατηγορία της παρενόχλησης. 

«Τις παρενοχλούσαν», δηλώνει η Σόνου, μια άλλη κόρη του Μίνα, «αλλά οι αδελφές μου ήλπιζαν ότι μια μέρα τα πράγματα θα αλλάξουν».

Η παροχή προίκας έχει απαγορευθεί με νόμο στην Ινδία εδώ και περισσότερα από 60 χρόνια, αλλά η πρακτική παραμένει ευρέως διαδεδομένη. 

Ο θεσμός της προίκας και η εκπαίδευσή τους

«Τους είχαμε ήδη δώσει τόσα πράγματα», προσθέτει ο Μίνα, αναφέροντας τηλεοράσεις, ένα ψυγείο, έπιπλα… «είμαι πατέρας έξι κοριτσιών, υπάρχουν όρια σε αυτό που μπορώ να κάνω».

«Τις είχα προικίσει με εκπαίδευση, ήδη αυτό είναι δύσκολο», συνεχίζει, δείχνοντας τις φοιτητικές τους ταυτότητες. 

Όμως οι σύζυγοι είχαν απαγορεύσει στα κορίτσια να συνεχίσουν τις σπουδές τους και να εργαστούν. 

Ο τοπικός Τύπος αναφέρει καθημερινά ιστορίες ενδοοικογενειακής βίας και καυγάδων μεταξύ συγγενών για την προίκα με άσχημη κατάληξη. 

Πέρυσι ένας Ινδός από το κρατίδιο Κεράλα είχε καταδικαστεί σε ισόβια για τον φόνο, από δάγκωμα κόμπρας, της συζύγου του προκειμένου να αποκτήσει τον έλεγχο των περιουσιακών της στοιχείων. 

Τον Μάιο δικαστήριο στην Κεράλα καταδίκασε σε 10 χρόνια κάθειρξη έναν άνδρα επειδή ώθησε τη σύζυγό του στην αυτοκτονία λόγω των παρενοχλήσεων για την προίκα της.  

Η «ανησυχητική παραίτηση»

Σύμφωνα με τα στοιχεία της εθνικής υπηρεσίας εγκλημάτων, σχεδόν 7.000 παντρεμένες γυναίκες φονεύθηκαν και 1.700 άλλες αυτοκτόνησαν το 2020 για θέματα που αφορούσαν την προίκα. 

Εθνική έρευνα για την υγεία των οικογενειών αποκάλυψε ότι περίπου το 30% των παντρεμένων γυναικών στην Ινδία είναι θύματα ενδοοικογενειακής βίας, σωματικής ή σεξουαλικής. 

Οι υπέρμαχοι των δικαιωμάτων των γυναικών εκτιμούν ωστόσο ότι αυτοί οι αριθμοί δεν αποτελούν παρά την κορυφή του παγόβουνου.

«Τριάντα με σαράντα γυναίκες κάθε ώρα είναι θύματα ενδοοικογενειακής βίας», δήλωσε η Καβίτα Σριβαστάβα, ακτιβίστρια της μη κυβερνητικής οργάνωσης PUCL, υπογραμμίζοντας ότι τα στοιχεία αυτά βασίζονται μόνο στις καταγγελίες που γίνονται στην αστυνομία. 

Το βασικό πρόβλημα, σύμφωνα με την ίδια, είναι ότι η ινδική κοινωνία παραμένει απαθής μπροστά στην ενδοοικογενειακή βία: «αυτή η παραίτηση είναι πολύ ανησυχητική». 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top