Αεροσκάφος έκανε αναστροφή εν πτήσει γιατί επιβάτης αρνιόταν να βάλει μάσκα

Ακυρώθηκε το ταξίδι για τους υπόλοιπους επιβάτες

αεροσκάφος γύρισε πίσω

Να κάνει αναστροφή στα μέσα της διαδρομής αναγκάστηκε το αεροσκάφος της εταιρίας American Airlines το οποίο εκτελούσε πτήση από το Μαϊάμι (ΗΠΑ) στο Λονδίνο, καθώς μία γυναίκα παρά τις υποδείξεις του πληρώματος αρνήθηκε να φορέσει μάσκα.

Το Γαλλικό Πρακτορείο εξήγησε σε ανακοίνωσή του πως το αεροσκάφος αναγκάστηκε να επιστρέψει στη βάση του καθώς η γυναίκα αρνήθηκε να συμμορφωθεί προς την ομοσπονδιακή απαίτηση να φορά μάσκα.


Αυξάνονται Οι Ομάδες Των Ανεμβολίαστων Στο Διαδίκτυο - Video

129 επιβάτες και 14 μέλη πληρώματος του Boeing 777 υπέστησαν μεγάλη ταλαιπωρία, καθώς ακυρώθηκε το ταξίδι τους.

«Όταν το αεροσκάφος έφθασε στην πύλη αποβίβασης, η επιβάτιδα συνοδεύθηκε εκτός αεροσκάφους, χωρίς κανένα πρόβλημα», εξήγησε αξιωματικός της αστυνομίας στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

Η American Airlines από την πλευρά της ανέφερε ότι η πελάτισσά της που ενεπλάκη στο συμβάν εντάχθηκε στον «εσωτερικό κατάλογο» των προσώπων στα οποία αρνείται την επιβίβαση, «εν αναμονή περαιτέρω έρευνας».

Ο ρυθμιστικός φορέας της πολιτικής αεροπορίας στις ΗΠΑ, η FAA, είχε ανακοινώσει τον Ιανουάριο του 2021 πολιτική μηδενικής ανοχής έναντι των επιβατών οι οποίοι αρνούνται να φορέσουν μάσκα, καθώς το προσωπικό καμπίνας των εταιρειών βρέθηκε αντιμέτωπο με μεγάλο αριθμό συμβάντων φραστικής -ενίοτε ακόμη και σωματικής- βίας από μέρους ανθρώπων που αρνούνταν να συμμορφωθούν προς αυτή την υποχρέωσή τους.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top