Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν ανέλαβαν τη φύλαξη της ρωσικής πρεσβείας

Η ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών

Ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star για την κατάληψη των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν

Οι Ταλιμπάν ανέλαβαν ήδη τη φύλαξη της ρωσικής πρεσβείας στην Καμπούλ, δήλωσε σήμερα ο ειδικός απεσταλμένος του Ρώσου προέδρου για το Αφγανιστάν, Ζαμίρ Καμπούλοφ.

Έκτακτη τηλεδιάσκεψη των ΥΠΕΞ της ΕΕ για τις εξελίξεις στο Αφγανιστάν

«Ήδη ανέλαβαν τη φύλαξη της ρωσικής πρεσβείας», δήλωσε ο Καμπούλοφ στον ραδιοσταθμό Echo Mockvi, προσθέτοντας ότι «αύριο θα συμφωνήσουν με τον πρεσβευτή τις λεπτομέρειες σε μια πιο μακροπρόθεσμη προοπτική».

Ένα τμήμα του προσωπικού της ρωσικής πρεσβείας στην Καμπούλ ή θα πάρει άδεια ή θα εγκαταλείψει την πρεσβεία, επισήμανε ο Καμπούλοφ.

Ρωσία: Έχει επαφές με τη νέα κυβέρνηση της χώρας

Η Ρωσία βρίσκεται σε επαφές εργασίας με τη νέα κυβέρνηση του Αφγανιστάν στην Καμπούλ ώστε να υπάρξουν εγγυήσεις για την ασφάλεια της ρωσικής διπλωματικής αντιπροσωπείας στην Καμπούλ, αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, στην οποία προστίθεται ότι «η πρεσβεία της Ρωσίας στην Καμπούλ εξακολουθεί να λειτουργεί κανονικά».

Αφγανιστάν: Χάος και ποδοπατήματα στο αεροδρόμιο της Καμπούλ-5 νεκροί

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει ότι η Μόσχα διαπιστώνει ότι η κατάσταση στην Καμπούλ σταθεροποιείται και καλεί όλες τις πλευρές στο Αφγανιστάν να απόσχουν από τη βία και να συνδράμουν στην ειρηνική διευθέτηση της κατάστασης στη χώρα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top