Σολομοί σχεδόν «ψήθηκαν» ζωντανοί λόγω υψηλών θερμοκρασιών στο νερό

Βίντεο δείχνει τα ψάρια με πληγές στο σώμα τους

σολομοί

Μεγάλη ανησυχία για την πανίδα του πλανήτη μας έχει προκαλέσει ένα βίντεο - ντοκουμένο που δόθηκε στη δημοσιότητα από τη ΜΚΟ Columbia Riverkeeper.

«Φλέγεται» ο Καναδάς - Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Βρετανική Κολομβία

Στο βίντεο φαίνεται ένα κοπάδι κόκκινων σολομών που κολυμπά σε παραπόταμο του Κολούμπια. Τα ψάρια έχουν πληγιές και αλλοιώσεις στο δέρμα τους, οι οποίες προκλήθηκαν από άγχος λόγω των υψηλών θερμοκρασιών στο νερό όπως αναφέρουν ειδικοί. 

«Οι σολομοί πεθαίνουν από το ζεστό νερό» αναφέρει ο τίτλος του βίντεο που τραβήχτηκε στις 16 Ιουλίου. 

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Columbia River, το κοπάδι ταξίδευε αντίθετα στο ρεύμα από τον ωκεανό στο ποτάμι ώστε να γυρίσει στις πατρογονικές περιοχές για αναπαραγωγή. Ωστόσο τα ψάρια έστριψαν απότομα, προσπαθώντας να ξεφύγουν από τα ζεστά ρεύματα που τα σκοτώνουν. 

Ο επικεφαλής παρομοίασε την προσπάθειά τους με έναν αθλητή που τρέχει σε μαραθώνιο με 38 βαθμούς Κελσίου, με τη διαφορά ότι για τα ψάρια είναι θέμα επιβίωσης. Χαρακτηριστικό είναι ότι την ημέρα που τραβήχτηκε το βίντεο, η θερμοκρασία στο ποτάμι «άγγιξε» τους 21 βαθμούς Κελσίου.

Οι σολομοί στο βίντεο δε θα καταφέρουν να αναπαραχθούν και αναμένεται να πεθάνουν από ασθένειες και στρες που προκαλείται από το ζεστό περιβάλλον. 

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες, ο καύσωνας στον Καναδά και τις ΗΠΑ στοίχισε τη ζωή σε εκατοντάδες ανθρώπους.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top