Καταστροφή στην Ισπανία - Μαίνεται πυρκαγιά σε εθνικό πάρκο της Καταλονίας

350 άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους

Δείτε το ρεπορτάζ της Δέσποινας Μανδελενάκη στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων Σαββατοκύριακου του STAR

Τεράστια πυρκαγιά έχει κάψει τουλάχιστον 4.000 στρέμματα φυσικού πάρκου στις ακτές της Καταλονίας, κοντά στα γαλλο-ισπανικά σύνορα, με 350 ανθρώπους να εγκαταλείπουν τα σπίτια τους.

Η φωτιά πλήττει τις δασικές περιοχές πολλών κοινοτήτων του φυσικού πάρκου Καπ ντε Κρέους, του τουριστικού θύλακα της Ιβηρικής Χερσονήσου.

Η πυρκαγιά προκλήθηκε κατά τα φαινόμενα από την αμέλεια ενός αυτοκινητιστή που έριξε ένα αποτσίγαρο, κάτι το οποίο είναι σκανδαλώδες, δήλωσε στα τοπικά μέσα ο υπουργός Εσωτερικών της Καταλονίας Τζοάν Ιγκνάσι Ελένα.

Ισπανία Πυρκαγιά

Περισσότεροι από 200 πυροσβέστες προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά, με την αεροπορική υποστήριξη ελικοπτέρων και αεροπλάνων βομβαρδιστικών νερού. 

Ανάμεσα στους 350 ανθρώπους που απομακρύνθηκαν από την περιοχή είναι και κάτοικοι κοντινών δήμων, καθώς και εκατό άνθρωποι που διέμεναν σε τοπικό κάμπινγκ, μερικοί από τους οποίους έχουν μετεγκατασταθεί σε αθλητικά κέντρα της περιοχή.

Λόγω του θερμού και ξηρού κλίματος, η Ισπανία, ο δεύτερος μεγαλύτερος τουριστικός προορισμός παγκοσμίως πριν από την πανδημία, πλήττεται τακτικά το καλοκαίρι από μεγάλες δασικές πυρκαγιές οι οποίες, σύμφωνα με τους ειδικούς, απειλούν να γίνουν συχνότερες και βιαιότερες λόγω της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων Σαββατοκύριακου του STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top