Νέα Υόρκη: Τέλος η πανδημία - Άρθηκαν τα μέτρα για τον κορωνοϊό

Πανηγυρισμοί στους δρόμους για το τέλος της πανδημίας

Πυροτεχνήματα στη Νέα Υόρκη για το τέλος των περιοριστικών μέτρων 

Πλήθος κόσμου βγήκε στους δρόμους της Νέας Υόρκης για να απολαύσει τα πυροτεχνήματα που σηματοδοτούν το τέλος των περιοριστικών μέτρων του κορωνοϊού στην πόλη. 

Ο ουρανός φωτίστηκε και το εμβλήματικό κτίριο «Empire State» φωταγωγήθηκε στα χρώματα της Πολιτείας. Οι πολίτες «πέταξαν» τις μάσκες και κατέκλυσαν εστιατόρια και μπαρ τη στιγμή που ο δείκτης θετικότητας βρίσκεται κάτω από 0,5 στη μεγαλούπολη. 

Πλήθος κόσμου πανηγυρίζει για την άρση των μέτρων / AP Images

Μέχρι στιγμής στη Νέα Υόρκη έχει εμβολιαστεί πάνω από το 70% του πληθυσμού της τουλάχιστον με μια δόση. Ο κυβερνήτης της Πολιτείας Άντριου Κουόμο, συγκινημένος έκανε λόγο για μια επιτυχία, καθώς αν και οι ΗΠΑ κατέγραψαν τεράστια ποσοστά κρουσμάτων και θανάτος, η Νέα Υόρκη κατάφερε να βγει από την πανδημία ενάμιση χρόνο αργότερα. 

Επιστροφή στην κανονικότητα

Οι κάτοικοι της Νέας Υόρκης έχουν επιστρέψει πλήρως στην κανονικότητα. Συναυλίες και αθλητικές εκδηλώσεις διεξάγονται κανονικά και τα νυχτερινά μαγαζιά λειτουργούν κανονικά, χωρίς μέτρα και αποστάσεις.

Επέστρεψαν στα γήπεδα οι κάτοικοι της Νέας Υόρκης / AP Images

Κανονικά λειτουργούν και οι επιχειρήσεις. Το μόνο μέτρο που έμεινε σε ισχύ είναι η χρήση της μάσκας στα μέσα μαζικής μεταφοράς από όσους δεν έχουν κάνει το εμβόλιο.

Υποχρεωτική είναι και η μάσκα στα σχολεία για τα παιδιά κάτω των 12 ετών που δεν μπορούν να εμβολιαστούν ακόμα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top