Ιταλία: Καλλιτέχνης πούλησε αόρατο γλυπτό έναντι 18.000 δολαρίων

«Είναι φτιαγμένο από αέρα και πνεύμα» λέει ο ίδιος

αόρατο άγαλμα

Τον γύρο του κόσμου κάνει η είδηση της πώλησης ενός αόρατου αγάλματος στην Ιταλία. Συγκεκριμένα, ο Ιταλός καλλιτέχνης Σαλβατόρε Γκαράου πούλησε το έργο του με τίτλο «Io sono» («Εγώ είμαι») για περισσότερα από 18.000 δολάρια.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, ο καλλιτέχνης έδωσε στον αγοραστή του ένα έγγραφο που πιστοποιεί την αυθεντικότητα του αγάλματος. Το αόρατο έργο τέχνης πουλήθηκε τον προηγούμενο μήνα.

Όπως εξήγησε ο 67χρονος Ιταλός, «δεν βλέπεις το άγαλμα αλλά υπάρχει. Είναι φτιαγμένο από αέρα και πνεύμα». «Πρόκειται για ένα έργο που σου ζητά να ενεργοποιήσεις τη φαντασία σου» είπε και πρόσθεσε «όλοι έχουμε αυτή τη δύναμη, ακόμη και όσοι νομίζουν ότι δεν την έχουν».

Αυτό δεν είναι το πρώτο έργο του Γκαράου που δε βλεπει το ανθρώπινο μάτι. Τον περασμένο Φεβρουάριο, ο Ιταλός καλλιτέχνης παρουσίασε το «Buddha In Contemplation» («Ο διαλογισμός του Βούδα»), έναάλλο αόρατο γλυπτό στην Piazza della Scala στο Μιλάνο.

Μόλις αυτή την εβδομάδα, ο Γκαράου εγκατέστησε το πιο πρόσφατο άγαλμά του με τίτλο «Afrodite Piange», που βλέπει στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top