Ιταλία: Χωριό «φάντασμα» αναδύθηκε από λίμνη μετά από 71 χρόνια

Το καμπαναριό της βυθισμένης εκκλησίας έχει εμπνεύσει σειρά στο Netlfix

Στιγμιότυπα από το χωριό που αναδύθηκε μέσα από τη λίμνη. Reuters

Ένα χωριό στην Ιταλία που ήταν βυθισμένο μέσα σε λίμνη και έχει γίνει σειρά στο Netflix αναδύθηκε ξανά μετά από 71 χρόνια ύστερα από έργα προσωρινής αποστράγγισης της λίμνης. 

Πρόκειται για το χωριό Curon στη βόρεια Ιταλία που βυθίστηκε στη λίμνη Resia. Κάποτε μετρούσε εκατοντάδες κατοικίες πριν πλημμυρίσει για να δημιουργήσει ένα υδροηλεκτρικό εργοστάσιο το 1950. Το μοναδικό πράγμα που υπενθύμιζε στους επισκέπτες ότι κάποτε εκεί υπήρχε το χωριό είναι το εμβληματικό καμπαναριό της εκκλησίας του 14ου αιώνα, που παρέμεινε ορατό στην επιφάνεια του νερού, δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό ορόσημο.

Curon καμπαναριό

Το εμβληματικό καμπαναριό της λίμνης Resia. pexels

Σήμερα, τα ερείπια του Curon αποκαλύφθηκαν ξανά μετά από επτά δεκαετίες με τους τουρίστες και τους ντόπιους να περπατούν ξανά ανάμεσα στα χαλάσματα που απέμειναν.

χωριό Ιταλία

Τα ερείπια του χωριού αποκαλύφθηκαν 71 χρόνια μετά! Στιγμιότυπο Reuters

χωριό φάντασμα Ιταλία

 

 

Πώς «βυθίστηκε» το ιταλικό χωριό Curon

Το χωριό Curon χάθηκε στα ύδατα το 1950 όταν οι αρχές αποφάσισαν να χτίσουν ένα φράγμα για να συγχωνεύσουν δύο κοντινές λίμνες, παρά τις αντιρρήσεις των κατοίκων του.

Περισσότερα από 160 σπίτια βυθίστηκαν και ο πληθυσμός του Curon εκτοπίστηκε, αν και ορισμένοι αποφάσισαν να παραμείνουν στο νέο χωριό που δημιουργήθηκε κοντά.

Σήμερα, η λίμνη είναι δημοφιλής στους πεζοπόρους το καλοκαίρι, με τους επισκέπτες το χειμώνα να μπορούν να περπατήσουν στην παγωμένη επιφάνεια για να φτάσουν στην κορυφή.

Curon Ιταλία

Το χειμώνα η λίμνη Resia στην οποία βυυθίστε το χωριό Curon πάγωνε και οι επισκέπτες μπορούσαν να την περπατήσουν. ap images
 
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top