Νικαράγουα: Ακροβάτης περπάτησε πάνω από τη λάβα ενεργού ηφαιστείου

Δε χρησιμοποίησε προστατευτικό δίχτυ

Ο Αμερικανός ακροβάτης, Nik Wallenda, κατάφερε για ακόμα μια φορά να «κόψει» την ανάσα όσων τον παρακολουθούσαν, περνώντας πάνω από ενεργό ηφαίστειο στη Νικαράγουα χωρίς προστατευτικό δίχτυ.

Το εγχείρημά του μεταδόθηκε ζωντανά από την τηλεόραση. Ισορροπώντας πάνω σε σχοινί, ο «Βασιλιάς του σύρματος» όπως είναι γνωστός, διέσχισε κατά μήκος το ενεργό ηφαίστειο Masaya σε 31 λεπτά και 23 δευτερόλεπτα.

Ο Nik Wallenda περπατά πάνω από τον ποταμό του Σικάγου / AP Images

Το έργο του ήταν αρκετά δύσκολο λόγω της λάβας του ενεργού ηφαιστείου. Ωστόσο ο 41χρονος έμπειρος ακροβάτης κατάφερε να διανύσει 548 μέτρα, φορώντας προστατευτική μάσκα. 

Ο Nik Wallenda διασχίζει την Times Square της Νέας Υόρκης / AP Images

Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που μονοπωλεί το ενδιαφέρον με το κατόρθωμά του. Το όνομά του έχει βρεθεί 11 φορές στο βιβλίο Γκίνες, σπάζοντας το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Κορυφαία στιγμή της καριέρας του ήταν όταν διέσχισε τους καταρράκτες του Νιαγάρα το 2012.

Ο Nik Wallenda διασχίζει τους καταρράκτες του Νιαγάρα το 2012 / AP Images

Το 2013 έγινε ο πρώτος ακροβάτης που περπάτησε σε μεγάλο ύψος πάνω από το Γκραν Κάνιον. Άλλα δύο μεγάλα επιτέυγματά του ήταν όταν περπάτησε σε απότομο σχοινί με μεγάλη κλίση μεταξύ δύο ουρανοξυστών και όταν περπάτησε σε μεγάλο υψόμετρο με τα μάτια κλειστά.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top