Looney Tunes: Τέλος ο Pepe Le Pew γιατί προάγει την κουλτούρα του βιασμού!

Δε θα εμφανιστεί ξανά σε ταινία της Warner Bros

Pepe Le Pew

Τίτλοι τέλους έπεσαν για τον Pepe Le Pew, τον αμφιλεγόμενο ασβό των Looney Tunes, ο οποίος είχε τον ρόλο του ερωτιάρη στις ταινίες της Warner Bros.

Ο χαρακτήρας εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1945, ωστόσο ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων κατά καιρούς κυρίως για τη συμπεριφορά του απέναντι στους γυναικείους χαρακτήρες κινουμένων σχεδίων.

Τελευταίο δημοσίευμα σχετικά με τον Pepe ήρθε από τον δημοσιογράφο Charles M. Blow, ο οποίος υποστήριξε ότι τραβάει και φιλάει επιθετικά άλλους χαρακτήρες χωρίς τη θέλησή τους, «προάγοντας την κουλτούρα του βιασμού».

Μάλιστα, παρέθεσε και ένα απόσπασμα από την ανάρμοστη συμπεριφορά του καρτούν στο Twitter, όπου φαίνεται να αρπάζει και να φιλά ένα κορίτσι επανειλημμένα ενώ εκείνη αρνείται. Την κρατά και δεν την αφήνει να φύγει ενώ στη συνέχεια, κλειδώνει την πόρτα για να την αποτρέψει από το να «το σκάσει».

Όπως έγραψε σε άλλο tweet, «αυτό βοήθησε τα αγόρια να μάθουν ότι το ''όχι'', δε σημαίνει πραγματικά ''όχι''».

Το δημοσίευμα και τα tweets του δημοσιογράφου προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων, με αποτέλεσμα ο αμφιλεγόμενος χαρακτήρας να αποκλειστεί από την οικογένεια των Looney Tunes.

Ωστόσο δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Pepe Le Pew μπήκε στο στρόχαστρο αρνητικών σχολίων. Το 2000 ο κωμικός Dave Chapelle τον είχε χαρακτηρίσει «ρατσιστή» λόγω της μισογυνιστικής συμπεριφοράς του.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top