Ισραήλ: Απαγορεύει όλες τις πτήσεις μέχρι τις 31 Ιανουαρίου

Μόνο για ειδικές περιπτώσεις επιτρέπεται η έξοδος από τη χώρα

Ισραήλ
Αυστηρά μέτρα κατά του κορωνοϊού στα αεροδρόμια του Ισραήλ. Video Reuters

Προσωρινή παύση όλων των πτήσεων αποφάσισε το Ισραήλ, από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας προς την Τρίτη και μέχρι τις 31 Ιανουαρίου, σε μια προσπάθεια να ελέγξει τη διασπορά της νέας μετάλλαξης του κορωνοϊού στη χώρα.

Κορωνοϊός: Εμβολιάζονται οι νέοι από 16 έως 18 ετών στο Ισραήλ

Σύμφωνα με την εφημερίδα Haaretz. το υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε τη διακοπή των πτήσεων. Με βάση την πρόταση αυτή, τα αεροσκάφη ξένων εταιρειών δε θα επιτρέπεται να προσγειώνονται σε ισραηλινά αεροδρόμια μέχρι και τις 31 Ιανουαρίου, ημερομηνία κατά την οποία λήγει το lockdown που έχει επιβληθεί στη χώρα. Η έξοδος από τη χώρα θα επιτρέπεται μόνο για ειδικές περιπτώσεις.

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου είπε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης: «Είμαστε μπροστά από όλον τον κόσμο. Καμία χώρα δεν έχει κάνει αυτό που πρόκειται να κάνουμε. Σφραγίζουμε ερμητικά τη χώρα».

Ταξιδιωτικές απαγορεύσεις θα επιβάλει ο Μπάιντεν

Από τους περιορισμούς θα εξαιρεθούν τα ξένα αεροσκάφη μεταφοράς φορτίων, τα πυροσβεστικά και οι πτήσεις που αφορούν επείγουσες ιατρικές καταστάσεις. Τα μέτρα που θα ισχύσουν για τις ισραηλινές αεροπορικές εταιρείες δεν ανακοινώθηκαν.

Η πρόταση αυτή θα πρέπει τώρα να εγκριθεί και από τις Επιτροπές Οικονομικών Υποθέσεων και Συντάγματος, Νόμου και Δικαιοσύνης της Κνεσέτ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top