Μπόρις Τζόνσον: «Η νέα μετάλλαξη κορωνοϊού ίσως είναι πιο θανατηφόρα»

Συναγερμός: Αυξημενος κατά 30 έως 40% ο κίνδυνος θανάτου!

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον επιβεβαίωσε το απόγευμα της Παρασκευής ότι υπάρχουν ενδείξεις πως η νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού που εντοπίστηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο πριν λίγους μήνες, ενδέχεται να συνδέεται με υψηλότερο κίνδυνο θανάτου για τους ασθενείς.

 

ΠΟΥ: Σε 60 χώρες έχει εξαπλωθεί η «βρετανική μετάλλαξη» του κορωνοϊού

«Ενημερωθήκαμε σήμερα ότι, πέραν του ότι εξαπλώνεται πιο γρήγορα, φαίνεται τώρα ότι υπάρχουν κάποιες αποδείξεις ότι η νέα παραλλαγή –η παραλλαγή που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στο Λονδίνο και τη νοτιοανατολική Αγγλία– ενδέχεται να συνδέεται με υψηλότερη θνησιμότητα», ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Ντάουνινγκ Στριτ. 

ΠΟΥ για κορωνοϊό: «Η Ευρώπη βρίσκεται σε ανησυχητική κατάσταση»

Ο Βρετανός πρωθυπουργός διαβεβαίωσε πάντως ότι με βάση όλες τις υπάρχουσες ενδείξεις και τα δύο εμβόλια που χρησιμοποιούνται στη χώρα παραμένουν αποτελεσματικά τόσο για την παλιά όσο και για τη νέα παραλλαγή.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής επιστημονικός σύμβουλος της βρετανικής κυβέρνησης, τόνισε ότι σε σύγκριση με τον παλιό ιό φαίνεται ότι υπάρχει «αυξημένος κίνδυνος» για εκείνους που έχουν τη νέα μετάλλαξη.

Πάτρικ Βάλανς: Αυξημενος κατά 30 έως 40% ο κίνδυνος     

Υπάρχουν ενδείξεις ότι οι άνθρωποι οι οποίοι προσβλήθηκαν από τη λεγόμενη «βρετανική παραλλαγή» της Covid-19 έχουν αυξημένο κίνδυνο θανάτου, δήλωσε επίσης ο επικεφαλής επιστημονικός σύμβουλος της βρετανικής κυβέρνησης Πάτρικ Βάλανς.

«Σε σύγκριση με τον παλιό ιό», φαίνεται ότι υπάρχει «αυξημένος κίνδυνος για εκείνους που έχουν τη νέα παραλλαγή», είπε ο Βάλανς σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

«Αν πάρουμε (…) έναν άνδρα γύρω στα 60, κατά μέσο όρο ο κίνδυνος είναι ότι για κάθε 1.000 ανθρώπους ( αυτής της ηλικιακής ομάδας) που θα προσβληθούν, περίπου οι 10 αναμένεται ότι, δυστυχώς, θα πεθάνουν από τον ιό. Με τη νέα παραλλαγή, από τους 1.000 μολυσμένους ανθρώπους, ενδέχεται να πεθάνουν γύρω στους 13 ή 14», εξήγησε.
 

 

Όλες οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top