ΗΠΑ: Θετική στον κορωνοϊό λεοπάρδαλη του χιονιού σε ζωολογικό κήπο

Παρουσίασε συμπτώματα - Μολύνθηκε από εργαζόμενο του κήπου

Η κάμερα «έπιασε» λεοπαρδάλεις του χιονιού να τριγυρνούν στα βορειοδυτικά της Κίνας / Reuters

Θετική στον κορωνοϊό βρέθηκε μια λευκή λεοπάρδαλη στον ζωολογικό κήπο Louisville στις ΗΠΑ, ενώ δύο ακόμα είναι πιθανό να έχουν μολυνθεί από τον ιό.

Την είδηση ανακοίνωσε την Παρασκευή ο ζωολογικός κήπος, αναφέροντας ότι η θηλυκή λεοπάρδαλη, ηλικίας πέντε ετών, διαγνώστηκε με Covid-19. Τόσο η θηλυκή λεοπάρδαλη όσο και οι άλλες δύο αρσενικές που φέρονται να έχουν μολυνθεί, παρουσιάζουν ήπια συμπτώματα.

«Οι τρεις λεοπάρδαλες του χιονιού άρχισαν να εμφανίζουν αναπνευστικά συμπτώματα, συμπεριλαμβανομένου περιστασιακού ξηρού βήχα ή συριγμού, τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Υποψιάζεται ότι η NeeCee (η θηλυκή λεοπάρδαλη) απέκτησε τη λοίμωξη από ασυμπτωματικό μέλος του προσωπικού, παρά τις προφυλάξεις του ζωολογικού κήπου» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

«Οι υπάλληλοι που έρχονται σε επαφή με τα ζώα φορούν ατομικό προστατευτικό εξοπλισμό, υποβάλλονται σε ελέγχους θερμοκρασίας και απαντούν σε μια σειρά ερωτήσεων καθημερινά», είπε ο διευθυντής του κήπου.

«Συνεχίζουμε να λαμβάνουμε αυτές τις προφυλάξεις και κάνουμε ό, τι μπορούμε για να διατηρήσουμε τους επισκέπτες και τα ζώα μας ασφαλή», δήλωσε.

 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top