Le Monde: Από τις σοβαρότερες κρίσεις του ΝΑΤΟ η ελληνοτουρκική

Τι αναφέρει η γαλλικήςεφημερίδα για τις εξελίξεις στην Αν. Μεσόγειο

Ως μια από τις σοβαρότερες κρίσεις στην ιστορία του ΝΑΤΟ χαρακτηρίζει την  ελληνοτουρκική αντιπαράθεση στην Ανατολική Μεσόγειο η γαλλική εφημερίδα Le Monde.

Ερντογάν: Οι κινήσεις στη Μεσόγειο γίνονται για να αποδοθεί δικαιοσύνη

Η γαλλική εφημερίδα στο δημοσίευμα με τίτλο «Οι τουρκικές προκλήσεις στη Μεσόγειο φέρνουν ένα ανίκανο ΝΑΤΟ σε δύσκολη θέση», αναφέρει ότι η στάση του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και οι προκλήσεις της Άγκυρας ανησυχούν τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Γαλλικά ΜΜΕ: Στη Μεσόγειο το αεροπλανόφορο «Charles de Gaulle»

Ωστόσο, παρότι «πρόκειται για μία από τις πλέον σοβαρές κρίσεις» στην ιστορία του Βορειοατλαντικού Συμφώνου, σύμφωνα με τη διπλωματική πηγή που επικαλείται η εφημερίδα, η έδρα του ΝΑΤΟ εξακολουθεί να ενημερώνει επισήμως ότι η μεγάλη ένταση μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας στη Μεσόγειο μπορεί ακόμη να ξεπεραστεί.

Ερντογάν: «Δε θα επιτρέψουμε την πειρατεία και τη ληστεία στη Μεσόγειο»

Παράλληλα, η εφημερίδα ασκεί κριτική στην τακτική του ΝΑΤΟ και επικρίνει τον εφησυχασμό του έναντι μιας Τουρκίας που αν και δεν έχει εναλλακτική από το Βορειοατλαντικό Σύμφωνο, ουσιαστικά παίζει το παιχνίδι της Ρωσίας που επιθυμεί την αποσταθεροποίηση του δυτικού στρατοπέδου, όπως αναφέρει.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top