Ιταλία: Απρόσεκτος τουρίστας κατέστρεψε γλυπτό 200 ετών για μια φωτογραφία!

Ξάπλωσε πάνω του και το έσπασε - Τον «τσάκωσε» η κάμερα ασφαλείας

Ένα έργο τέχνης 200 ετών κατέστρεψε ένας 50χρονος τουρίστας από την Αυστρία σε μουσείο της Ιταλίας, όταν προσπάθησε να βγάλει φωτογραφία... ξαπλωμένος πάνω του. 

Το περιστατικό συνέβη στις 31 Ιουλίου στο μουσείο που είναι αφιερωμένο στον καλλιτέχνη στο Ποσάνιο της Τρεβίζο. Το γύψινο άγαλμα του 19ου αιώνα είναι έργο του Ιταλού γλύπτη Αντόνιο Κανόβα, που απεικονίζει την Παυλίνα Βοναπάρτη, αδελφή του Ναπολέοντα.

Δυστυχώς για τον 50χρονο, την πράξη του κατέγραψε η κάμερα ασφαλείας του μουσείου. Όπως φαίνεται στο βίντεο ο άνδρας, ο οποίος ξάπλωσε πάνω στο άγαλμα, στην προσπάθειά του να σηκωθεί καταλαβαίνει πως προκάλεσε ζημιά στο έργο τέχνης. Συγκεκριμένα έσπασε τρία από τα δάχτυλα του ποδιού του μοντέλου.

Όπως αποκάλυψε στο CNN η τοπική αστυνομία, ο άνδρας βρισκόταν στο μουσείο με ένα γκρουπ Αυστριακών. Το συμβάν σημειώθηκε όταν απομακρύνθηκε από τους φίλους του και «ξάπλωσε» πάνω στο άγαλμα για να φωτογραφηθεί μαζί του. Δεν αποκλείεται, πέρα από τα δάχτυλα, να έχει υποστεί ζημιά και η βάση του γλυπτού, λένε ειδικοί.

Οι Αρχές του μουσείου φαίνεται πως τον εντόπισαν μέσω των προσωπικών στοιχείων επικοινωνίας που απαιτείται πλέον να δίνουν οι επισκέπτες του μουσείου, στο πλαίσιο του σχεδίου για ιχνηλάτηση επισκεπτών σε περίπτωση κρούσματος κορωνοϊού.

Όταν επικοινώνησαν, η σύζυγός του παραδέχτηκε «την ηλίθια πράξη του» και ζήτησαν συγγνώμη. Μέχρι στιγμής δεν είναι ξεκάθαρο αν θα του επιβληθούν κυρώσεις.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top