Οι Τούρκοι θέλουν να κάνουν έρευνες στα 6 μίλια από τα ελληνικά νησιά

Η χώρα υποστηρίζει ότι μέχρι εκεί φτάνει η υφαλοκρηπίδα της

Γεωτρήσεις νότια του τόξου Κρήτης, Καρπάθου, Ρόδου θέλει να κάνει η Τουρκία (στα έξι μίλια από τα ελληνικά νησιά), σύμφωνα με αποκάλυψη του ΣΚΑΪ.

Σε χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας της κυβερνήσεως της Τουρκίας δημοσιεύτηκαν επτά αιτήματα τουρκικής εταιρείας πετρελαίου προς τη Γενική Διεύθυνση μεταλλίων και πετρελαίου της Τουρκίας.

Ερντογάν: Κοράνι και προσευχή στην Αγιά Σοφιά για την Άλωση της Πόλης!

Η τουρκική εταιρεία κατέθεσε αίτημα στο τουρκικό κράτος για να πραγματοποιήσει έρευνες σε περιοχές που βρίσκονται -σύμφωνα με την Τουρκία- εντός της υφαλοκρηπίδας της, αλλά… δεν είναι.

Απάντηση ΥΠΕΞ σε Τουρκία: Δε δικαιούστε να μας κάνετε μαθήματα

Οι περιοχές αυτές είναι: βορειανατολικά της Ρόδου, ανατολικά της Ρόδου, ανατολικά της Καρπάθου, νοτιοανατολικά της Καρπάθου, ανατολικά της Κρήτης και νοτιοανατολικά της Κρήτης. Οι περιοχές αυτές δεν έχουν καμία σχέση με «λιβυκό-τουρκικό μνημόνιο».

Η λεπτομέρεια στο συγκεκριμένο ζήτημα είναι πως η εταιρεία ζητά να φτάσει να κάνει έρευνες μέχρι και τα ελληνικά χωρικά ύδατα στα 6 μίλια. Με αυτή την κίνηση της η Τουρκία δεν αναγνωρίζει καμιά ελληνική υφαλοκρηπίδα ελληνική, υποστηρίζει ότι εκεί φτάνει η υφαλοκρηπίδα της και ζητά να κάνει έρευνες πετρελαίου κοντά σε Ρόδο, Κάρπαθο και Κρήτη. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top