Κορωνοϊός: «Έσπασε» το φράγμα των 3 εκατομμυρίων κρουσμάτων παγκοσμίως

Στους 207.511 ανέρχονται οι νεκροί

Κορωνοϊός ΗΠΑ

Παρόλο που η άρση των περιοριστικών μέτρων έχει σταδιακά ξεκινήσει σε πολλές χώρες παγκοσμίως, ο κορωνοϊός είναι ακόμα στο προσκήνιο και όλοι οι άνθρωποι οφείλουν να προσέχουν και να μεριμνούν, λαμβάνοντας, μάλιστα, την αύξηση των κρουσμάτων που καταγράφονται παγκοσμίως.

«Καμπανάκι» ΠΟΥ για κορωνοϊό: «Η πανδημία κάθε άλλο παρά έχει τελειώσει»

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού σε όλον τον κόσμο ξεπέρασε τη Δευτέρα τα 3 εκατομμύρια, σύμφωνα με τον απολογισμό του πρακτορείου Reuters.

Η πανδημία έχει σκοτώσει περισσότερους από 125.000 ανθρώπους στην Ευρώπη, εκ των οποίων τα τρία τέταρτα στην Ιταλία, τη Γαλλία, την Ισπανία και τη Βρετανία, σύμφωνα με την καταμέτρηση που κάνει του Γαλλικού Πρακτορείου.

Financial Times - Κορωνοϊός: 60% περισσότεροι θάνατοι από ό,τι υπολογίζεται

Σε όλον τον κόσμο οι νεκροί ανέρχονται στους 207.511.

Η εξάπλωση του κορωνοϊού

Τα πρώτα 41 κρούσματα του κορωνοϊού ανακοινώθηκαν επισήμως στην Ουχάν της Κίνας στις 10 Ιανουαρίου. Τα 3 εκατομμύρια μολύνσεις σε λιγότερους από τέσσερις μήνες είναι αριθμός συγκρίσιμος με τα περίπου 3-5 εκατομμύρια σοβαρά κρούσματα γρίπης που καταγράφονται σε όλον τον κόσμο κάθε χρόνο, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Κορωνοϊός: Σε ποιες χώρες μειώνεται ο ημερήσιος αριθμός των νεκρών;

Την περασμένη εβδομάδα καταγράφονταν κατά μέσο όρο 82.000 κρούσματα ημερησίως, εκ των οποίων το ένα τέταρτο έχει καταγραφεί στις ΗΠΑ και πάνω από το 43% στην Ευρώπη.

Θανατηφόρο ένα στα επτά κρούσματα

Με βάση τους αριθμούς, ένα στα επτά επιβεβαιωμένα κρούσματα ήταν θανατηφόρο, ωστόσο το πραγματικό ποσοστό θνητότητας είναι πιθανότατα κατά πολύ χαμηλότερο. Και αυτό γιατί στον απολογισμό δεν περιλαμβάνονται πολλοί άνθρωποι που δεν εμφάνισαν ποτέ συμπτώματα ή πέρασαν ελαφρά την ασθένεια και δεν εξετάστηκαν ποτέ.

Κανένας ασθενής με κορωνοϊό στα νοσοκομεία της Ουχάν!

Ορισμένες από τις πλέον πληγείσες χώρες της Ευρώπης, όπως η Ιταλία, η Γαλλία και η Ισπανία, καταγράφουν μείωση των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες. Την Κυριακή τα κρούσματα αυξήθηκαν παγκοσμίως κατά 2,5%, η χαμηλότερη αύξηση των δύο τελευταίων μηνών. Τον Μάρτιο αυξάνονταν κατά 10% και πάνω ημερησίως.

Αγώνας δρόμου στην Ασία για να ελέγξουν την πανδημία

Στην Ασία, όπου καταγράφεται το 7% του συνόλου των κρουσμάτων, ορισμένες χώρες δίνουν αγώνα για να κρατήσουν υπό έλεγχο την εξάπλωση της ασθένειας. Μεταξύ αυτών είναι η Ιαπωνία και η Σιγκαπούρη, όπου τα νέα κρούσματα αυξάνονταν τον Απρίλιο, παρά τις προηγούμενες επιτυχημένες προσπάθειες αναχαίτισης της επιδημίας.

Η Ευρώπη προχωρά σε άρση του lockdown- Πώς θα κινηθεί κάθε χώρα

Στην Κίνα, αναφέρθηκαν μόνο τρία νέα κρούσματα την Κυριακή και όλοι οι ασθενείς στην πόλη Ουχάν, το αρχικό επίκεντρο, έχουν πλέον πάρει εξιτήριο από τα νοσοκομεία.

Αυξάνονται διαρκώς τα κρούσματα στην Αμερική και την Αφρική

Τα κρούσματα αυξάνονται ταχύτερα από τον παγκόσμιο μέσο όρο στη Λατινική Αμερική και την Αφρική.

Στο Μεξικό, η αύξηση αυτή ήταν γύρω στο 7-10% ημερησίως την περασμένη εβδομάδα, ενώ στη Βραζιλία την Κυριακή ξεπέρασαν τις 60.000.

Πάνω από το 40% των 32.600 κρουσμάτων στην Αφρική έχουν εντοπιστεί στον βορρά, κυρίως στο Μαρόκο, την Αλγερία και την Αίγυπτο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top