Ασάνζ: Aπέκτησε δύο παιδιά με την 37χρονη δικηγόρο του

Το διάστημα που είχε καταφύγει στην πρεσβεία του Ισημερινού

Πατέρας δύο παιδιών φέρεται να έγινε ο Τζούλιαν Ασάνζ το διάστημα που είχε καταφύγει στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο τα προηγούμενα χρόνια

Ο ιδρυτής του ιστότοπου WikiLeaks τον οποίον οι ΗΠΑ θέλουν να δικάσουν για κατασκοπεία, φαίνεται πως απέκτησε δύο αγόρια, δύο ετών και ενός έτους, τα οποία απέκτησε με την 37χρονη δικηγόρο Στέλα Μόρις.

Η κυριακάτικη εφημερίδα Mail on Sunday δημοσιεύει στην ιστοσελίδα της φωτογραφίες του Ασάνζ με τα παιδιά του και φιλοξενεί συνέντευξη της Μόρις, η οποία διηγείται πώς σύναψε σχέση τον Ασάνζ πριν από πέντε χρόνια (2015), με το πρώτο παιδί να γεννιέται έναν χρόνο αργότερα, ενώ πρόσθεσε πως το ζευγάρι σχεδίαζε να παντρευθεί.

Ο Ασάνζ είχε παρακολουθήσει τη γέννηση των δύο παιδιών του στο Λονδίνο μέσω βιντεοσύνδεσης, σύμφωνα με την εφημερίδα. Τα δύο παιδιά έχουν βρετανική υπηκοότητα και επισκέφθηκαν τον πατέρα τους στη φυλακή κατά την ίδια πηγή.

Η δικηγόρος αποφάσισε να αποκαλύψει την ύπαρξη των δύο παιδιών, του Γκάμπριελ και του Μαξ, διότι «φοβάται πως η ζωή του Ασάνζ διατρέχει κίνδυνο εάν παραμείνει στις φυλακές του Μπέλμαρς» στο Λονδίνο, όπου κρατείται σήμερα, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Να σημειωθεί ότι ο 48χρονος καταζητείται στις ΗΠΑ για 18 κατηγορίες συνωμοσίας προκειμένου να χακάρει κυβερνητικούς υπολογιστές και για την παραβίαση νόμου περί κατασκοπείας και λέει ότι θα εκτίσει πολυετείς ποινές κάθειρξης εάν εκδοθεί και καταδικαστεί εκεί.

Στα τέλη Μαρτίου είχε κάνει αίτημα αποφυλάκισης με εγγύηση, αλλά το δικαστήριο δεν το έκανε δεκτό.

«Βάσει των δεδομένων σήμερα, η παγκόσμια πανδημία, από μόνη της, δεν μπορεί να αιτιολογήσει την αποφυλάκιση του κ. Άσανζ», δήλωσε η δικαστής Βανέσα Μπαρέιτσερ στο δικαστήριο του Ουεστμίνστερ.

Όπως εξήγησε το σκεπτικό της απόφασής της, η συμπεριφορά του Ασάνζ κατά το παρελθόν δείχνει πόσο μακρία είναι διατεθειμένος να φθάσει προκειμένου να αποφύγει τις διαδικασίες έκδοσης και υπάρχουν τεκμηριωμένοι λόγοι να πιστεύει κανείς ότι στην περίπτωση που θα αποφυλακιστεί θα δραπετεύσει ξανά.

Η Βανέσα Μπαρέιτσερ αναφερόταν στο γεγονός ότι ο Ασάνζ παραβίασε τους όρους της εγγύησης και διέφυγε στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο το 2012 προκειμένου να αποφύγει την έκδοση στη Σουηδία, όπου καταζητείτο εκείνη την εποχή προκειμένου να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με φερόμενα σεξουαλικά εγκλήματα. Οι κατηγορίες έκτοτε αποσύρθηκαν.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top