Κορωνοϊός: Αποκλεισμένο ιταλικό χωριό μετετράπη σε εργαστήριο μελέτης

Συνολικά 1.900 κάτοικοι βρίσκονται σε καραντίνα

Ένα χωριό έξω από τη Ρώμη με δεκάδες κρούσματα κορωνοϊού έχει αποκοπεί από τον έξω κόσμο κι έχει μετατραπεί σε ανθρώπινο εργαστήριο μελέτης της νόσου.

Κορωνοϊός: Αυξήθηκαν οι νεκροί στην Ιταλία - Μειώθηκαν τα κρούσματα

Δημοσιογράφος του BBC επισκέπτηκε τo χωριό Νερόλα, που βρίσκεται στην κορυφή ενός λόφου, έξω από τη Ρώμη και μόλις την προηγούμενη εβδομάδα 77 κρούσματα κορωνοϊού διαπιστώθηκαν σε κατοίκους του. Ξαφνικά κηρύχθηκε ως «κόκκινη ζώνη».

Δολοφονία Ιταλία: Την σκότωσε γιατί νόμιζε ότι τον είχε κολλήσει κορωνοϊό

Μάλιστα, σύμφωνα με τους υγειονομικούς, ο αριθμός των ασθενών που μολύνθηκαν είναι πολύ υψηλός σε σχέση με τον πληθυσμό και δεν μπορούσαν να διακινδυνεύσουν περαιτέρω εξάπλωσή του.

Πλήρως αποκλεισμένοι – Πώς εμφανίστηκε ο ιός

Όπως αναφέρει ο δήμαρχος του ιταλικού χωριού, συνολικά 1.900 κάτοικοι βρίσκονται σε καραντίνα και είναι τόσο μπερδεμένοι με το τί συμβαίνει, που ο κόσμος τον ρωτά αν είναι άρρωστοι και τι θα γίνει με την ασφάλειά τους.

Οι αρχές τους απέκλεισαν από τον έξω κόσμο, ενώ ξήλωσαν ακόμη και τις πινακίδες προς την πόλη. Ο κόσμος δεν μπορεί να φύγει για να πάρει ούτε τρόφιμα ή φάρμακα και όλα πρέπει να τους παραδίδονται στο σπίτι, ενώ επικοινωνούν με τον έξω κόσμο μόνο με τα κινητά.

Ο ιός πρωτοεμφανίστηκε σε έναν οίκο φροντίδας ηλικιωμένων και εξαπλώθηκε γρήγορα, δυο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και οι υπόλοιποι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, ενώ μια από τους γιατρούς που προσβλήθηκαν αναρρώνει

«Είμαστε εδώ, υπάρχουμε, είμαστε ζωντανοί… Και θέλουμε να μείνουμε ζωντανοί», είναι το μήνυμα ζωής που στέλνει ο δήμαρχος του Νερόλα.

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top