Βραζιλία: Ποδοπατήθηκαν μέχρι θανάτου – Εννέα νεκροί σε πάρτι

Αιματηρή κατάληξη είχε η έφοδος της αστυνομίας

Εννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Βραζιλία, όταν ποδοπατήθηκαν, κατά τη διάρκεια εφόδου αστυνομικών σε πάρτι στο Σάο Πάολο. 

Σύμφωνα με την εφημερίδα, Folha de S. Paulo, στο πάρτι συμμετείχαν περίπου 5.000 άνθρωποι. Οι αστυνομικοί επιχείρησαν να συλλάβουν δύο υπόπτους, οι οποίοι επέβαιναν σε μοτοσικλέτα στη φαβέλα Παραϊζόπολις και προκλήθηκε χάος. 

Όπως είπε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, οι ύποπτοι άνοιξαν πυρ εναντίον των αστυνομικών, διέφυγαν με τη μοτοσικλέτα και προσπάθησαν να χαθούν μέσα στο πλήθος που είχε πάει στο υπαίθριο πάρτι. 

Αστυνομικοί έκαναν χρήση δακρυγόνων και πλαστικών σφαιρών για να διαλύσουν το πλήθος, με αποτέλεσμα να προκληθεί πανικός. Εννέα άνθρωποι ποδοπατήθηκαν μέχρι θανάτου, ενώ άλλοι επτά τραυματίστηκαν και νοσηλεύονται στο νοσοκομείο. 

Μετά το αιματηρό αυτό επεισόδιο οι κάτοικοι της φαβέλας βγήκαν στους δρόμους και πραγματοποίησαν διαδήλωση, απαιτώντας δικαιοσύνη. 

Ο κυβερνήτης του Σάο Πάολο, Ζουάου Ντόρια δήλωσε πως διέταξε να διενεργηθεί διεξοδική έρευνα για να εξακριβωθούν οι συνθήκες του επεισοδίου και να κριθεί εάν οι ενέργειες της αστυνομίας ήταν σωστές, ώστε να αποδοθούν ευθύνες εάν υπάρχουν.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε ότι επιχείρησαν 38 αστυνομικοί με 14 οχήματα για να τεθούν υπό κράτηση οι ύποπτοι, που κατηγορούνταν για διατάραξη κοινής ειρήνης. Δεν έγινε καμία σύλληψη.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top