Χιλή: Συνεχίζονται τα βίαια επεισόδια κατά της κυβέρνησης

Διαδηλωτές λεηλάτησαν τράπεζες και καταστήματα

Η βία συνεχίσθηκε και το Σάββατο στη Χιλή, η οποία μαστίζεται από την κοινωνική κρίση για πάνω από έναν μήνα, με τη λεηλασία μιας τράπεζας κοντά στο Σαντιάγο κι άλλων καταστημάτων. 

Επίσης άγνωστοι πραγματοποίησαν επίθεση κατά αστυνομικού τμήματος, με αποτέλεσμα πολλούς τραυματισμούς και συλλήψεις.

Η διαδήλωση που είχε οργανωθεί στο Μαϊπού, προάστιο της πρωτεύουσας, κατέληξε σε επεισόδια που διήρκεσαν όλη τη νύχτα. Μία ομάδα ατόμων επιτέθηκε σε μία τράπεζα, αποσπώντας 150 εκατ. πέσος (190.000 δολάρια), 16.000 δολάρια και 3.800 ευρώ, καθώς και δύο όπλα.

Καταστήματα, σουπερμάρκετ και γραφεία λεηλατήθηκαν μετά τη διαδήλωση στην Πλατεία της Ιταλίας, στο κέντρο του Σαντιάγο, ενώ δύο εμπορικά κι ένα πολιτιστικό κέντρο παραδόθηκαν στις φλόγες από ομάδες κουκουλοφόρων.

Επίσης οι διαδηλωτές επιτέθηκαν σε επτά αστυνομικά τμήματα στην πρωτεύουσα και στα προάστια Λα Καλέρα, Μπούλνες και Λος Άνχελες.

Η κυβέρνηση, θορυβημένη από την ασίγαστη ένταση των κινητοποιήσεων, που πυροδοτήθηκαν στις 18 Οκτωβρίου, μετά την ανακοίνωση της αύξησης της τιμής του εισιτηρίου, απηύθυνε την Παρασκευή έκκληση να σταματήσουν τα βίαια επεισόδια.
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top