Σλοβακία: Γυναίκες προσπάθησαν να σώσουν σκύλους από πλημμύρα και πνίγηκαν

Το αυτοκίνητό τους παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά

γυναίκες και σκύλος

Τραγικό θάνατο βρήκαν τρεις γυναίκες από την Μπρατισλάβα, στην προσπάθειά τους να σώσουν σκυλιά από καταφύγιο αδέσποτων ζώων στην πόλη Revuca που πλημμύρισε από ποτάμι που υπερχείλισε.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, η Zuzana, η Κatka και η Zdenka εργάζονταν σε γειτονικό καταφύγιο στην πόλη της Roznava όταν δέχθηκαν επείγουσα κλήση για βοήθεια μετά τη σφοδρή νεροποντή που έπληξε την περιοχή.

Και οι τρεις τους ανταποκρίθηκαν, σπεύδοντας να σώσουν όσα περισσότερα ζώα μπορούσαν. Αφού διένυσαν μία απόσταση περίπου 300 χιλιομέτρων έφτασαν στο σημείο και κατάφεραν να φορτώσουν τα σκυλιά στο όχημά τους.Ωστόσο στο ταξίδι της επιστροφής παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας, Peter Pellegrini, επιβεβαίωσε τον θάνατό τους, λέγοντα πως «και οι τρεις είναι νεκρές».

Σύγκρουση λεωφορείου με φορτηγό στη Σλοβακία: 13 νεκροί και 20 τραυματίες

Ο εκπρόσωπος των συνεργείων διάσωσης, ανέφερε στο πρακτορείο TASR πως οι διασώστες κατάφεραν να βρουν και να ανασύρουν το πτώμα της μίας γυναίκας, ενώ συνεχίζονται οι προσπάθειες να εντοπίσουν τις άλλες δύο σορούς.

Αυτή όμως δεν ήταν η μοναδική τραγωδία στη Σλοβακία, καθώς στα δυτικά της χώρας, σκοτώθηκαν χθες 12 άνθρωποι, ανάμεσά τους και τέσσερις μαθητές, όταν σχολικό λεωφορείο συγκρούστηκε με φορτηγό που ήταν φορτωμένο με πέτρες και χώμα.

Η κυβέρνηση της Σλοβακίας έχει κηρύξει την Παρασκευή ως ημέρα εθνικού πένθους.
 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top